Pranjani spremni za saboraše

Dva dana pred početak prvog Sabora violinista Srbije u Pranjanima koji organizuju Turistička organizacija Gornji Milanovac, Mesna zajednica Pranjani i Glas Zapadne Srbije, uz podršku opštine Gornji Milanovac, danas je u Domu kulture u Pranjanima održana konferencija za novinare.

Predstavnicima medija obratili su se predsednik OO Dejan Kovačević, predsednik MZ Pranjani Radovin Veselinović, a ispred žirija prisutne je pozdravio estradni umetnik Mićo Kujundžić.

Predsednik MZ Pranjani ovom prilikom zahvalio se Vladi Republike Srbije, opštini Gornji Milanovac, Javnom preduzeću za puteve i brojnim firmama koje su doprinele da se Pranjani u danima održavanja Sabora prikažu u najboljem svetlu.

Radovin Veselinović, predsednik MZ Pranjani

– Meštani Pranjana spremni su da ugoste posetioce iz cele Srbije i inostranstva uz obećanje da će biti dobri domaćini – naglasio je Radovin Veselinović.

Ispred žirija Sabora Mićo Kujundžić je izrazio veliko zadovoljstvo što je deo ekipe koja realizuje jedan od najvećih kulturnih projekata ove godine u Srbiji.  Kujundžić je rekao da izbor nije bio lak, ali da su odabrali trideset najboljih kandidata iz sedam gradova koji će nastupati u takmičarskom delu.

Mićo Kujundžić, estradni umetnik

– Osim takmičarskog dela, publika će imati priliku da uživa i u nastupu gostiju iz Slovenije “Terafolk”, koji iz Pariza dolaze direktno u Pranjane – rekao je Kujundžić i dodao da će osim ostalih učesnika, u revijalnom delu nastupiti i Branko Ristić iz okoline Valjeva koji na fakultetu u Londonu predaje romsku muziku. Nastupe svih izvođača pratiće orkestar Perice Vasića. Prema rečima Kujundžića Sabor u Pranjanima pratiće 43 medija iz Srbije i sveta.

Dejan Kovačević, predsednik OO prvog Sabora violinista Srbije, istakao je da se u Srbiji dugo čekalo da, pored Guče i Egzita, bude organizovana i ovakva manifestacija zahvaljujući kojoj će Pranjani postati centar srpske violine.

Dejan Kovačević, predsednik OO Sabora violine

– Opština Gornji Milanovac i Preduzeće “Putevi Srbije” rekonstruisali su deo puteva do Pranjana iz pravca Gornjeg Milanovca i Čačka. Prioritet u narednom periodu biće radovi na putu od Beršića do Pranjana jer je to glavni putni pravac koji će spajati Pranjane sa auto-putem Miloš Veliki – rekao je Kovačević. Kako bi bezbednost posetilaca i učesnika Sabora bila na najvišem mogućem nivou ambulanta u Pranjanima dežuraće 24 sata, a tokom trajanja Sabora u svakom trenutku biće prisutna vozila vatrogasaca, policije i hitne pomoći – zaključio je Kovačević.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *