Predstava „Profesionalac” otvara pozorišnu sezonu u Gornjem Milanovcu

Sutra, 10. oktobra, predstavom ,,Profesionalac’’ otvoriće se nova pozorišna sezona Milanovačkog pozorišta. „Profesionalac“ je jedno od najznačajnih dela Dušana Kovačevića koje je na scenu postavio reditelj Branko Knežević. Početak predstave zakazan je za 20 časova.

Predstava „Profesionalac“ ove godine nagrađena je brojnim priznanjima na nacionalnim i međunarodnim festivalima. Za ulogu Luke Labana, Branko Knežević dobio je „Milivojev štap i šešir“, najviše priznanje festivala varoških pozorišta Srbije posvećenog legendarnom Milivoju Živanoviću. Na istom festivalu u Požarevcu, za ulogu Teodora Teje Kraja, Predrag Lošić je dobio nagradu za slikovito kreiranje lika. Usledili su međunarodni festivali u Laktašima (14. Internacionalni festival amaterskog teatra – INFAT ) i Prokuplju (5. Međunarodni pozorišni festival „Beskraj 10 kvadrata“) gde je Knežević nagrađen priznanjem za najbolju mušku ulogu (Laktaši), odnosno priznanjem za najbolju ostvarenu ulogu na svih pet realizovanih festivala „Beskraj 10 kvadrata“.

Podsećamo, predstava „Profesionalac“ je „gorka“ komedija. Detalji proživljenih života osvedočenog opozicionara (Teodor Teja Kraj) i njegovog policijskog islednika (Luka Laban) iskrsavaju iz tajnih policijskih dosijea i oživljavaju pred publikom kroz nevesele situacije i događaje osvetljene humorom i apsurdom. Uz Kneževića (Luka Laban) i Lošića (Teodor Teja Kraj), uloge tumače i Ljiljana Miketić (Marta) i Mihailo Ristić / Nikola Starčić (Ludak). Kostimograf je Biljana Knežević, majstor scene Milan Aćimović, a majstor tona i svetla je Viktor Vujić.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *