Predstava za decu: „Drvce je drug“

Sreda, 9. septembar 2020 / 18:00 sati / Bašta velike sale Kulturnog centra.

Predstava ’’Drvce je drug’’ u produkciji Edukativnog teatra iz Subotice biće izvedena za decu Gornjeg Milanovca u Bašti velike sale Kulturnog centra večeras u 18 sati.

Predstava na zabavan i komičan način, uz interakciju sa decom, uči naše najmlađe o važnosti očuvanja prirode.

Naime, tri lika se međusobno bore za prirodu i protiv nje. Sa jedne strane se nalaze Jablan – dečak, koji je svoju ljubav prema prirodi nasledio od deke koji je kao i Jablan bio izviđač, i Kišoljub Hrastić, čuvar poslednjeg preostalog drvceta u parku. Sa druge strane je Gospodin Drvomrzić, koji je spletom okolnosti kao mali bio izolovan iz prirode, te je tako postao alergičan na drveće i zbog toga parkove i livade betonira i pretvara ih u parkinge….

U predstavi igraju: Miloš Lazić, Aljoša Đidić i Stefan Beronja.

Početak predstave je u 18 sati.

O IZVOĐAČU:

Edukativni teatar se bavi produkcijom i izvođenjem predstava za decu u saradnji sa glumcima SNP-a i Pozorišta mladih iz Novog Sada. Veći deo repertora ovog pozorišta su edukativne predstave za decu koje su na redovnom repertoaru Pozorišta mladih (dečja scena).

Teme kojima se bavi ovo pozorište su važne za dečji razvoj i obrazovanje.

Za izradu lutaka i scenografije sarađuju sa Marijom Malbašom čija firma već par godina sarađuje sa američkom kompanijom DISNEY.

Aktivni su u Srbiji kao i u celom regionu te tako nastupaju tri puta godišnje u banjalučkim vrtićima.

 

GM Press

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *