Preporuke za čitanje za sledeću nedelju

Iz biblioteke ,,Braća Nastasijević’’ odraslima preporučuju knjigu ,,Anđeo Esmeralda’’ Dona DeLila. Ovo delo savremene književnosti okuplja devet priča napisanih u periodu između 1979. i 2011. godine. DeLilova neverovatna moć zapažanja zaustavlja trenutak, usporava ga i vivisecira. Ova zbirka priča svedoči o nesvakidašnjoj britkosti jednog od najvećih spisateljskih umova današnjice koji, za trideset godina koliko pokriva, ni na trenutak ne gubi na svojoj oštrini.

Preporuka za najmlađe je knjiga ,,Upoznajmo Vuka i Dositeja’’ Jovane Kulauzov Reba, koju krase izuzetne ilustracije likovnog umetnika Mladena Mutavdžića. Osim što u ovoj priči Vuk i Dositej oživljavaju iz svojih kamenih spomenika u Beogradu, njih je i ilustrator oživeo tako da nam se čini da će nas uvući u svoju šetnju od Vukovog spomenika do Studentskog parka u Beogradu. Poslednje stranice zauzima ,,Mali podsetnik za roditelje’’.

Knjigu ,,Otmenost ježa’’ spisateljice Mjuriel Barberi iz biblioteke preporučuju za trenutke odmora.  Ova knjiga ostavila je utisak na milione čitalaca u Francuskoj, a obiluje humorom, prefinjenim osećanjima, poseduje književnu i filozofsku pozadinu, sofisticirana je i sadržajna, istakli su iz francuskog časopisa Le Monde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *