Pri kraju radovi na održavanju lokalnih puteva u Lunjevici i Jablanici

Radovi na lokalnom putu u Lunjevici, od Lunjevačkog mosta ka Banji Trepči, u dužini od 4,5 kilometra trenutno su u završnoj fazi. Javno preduzeće za izgradnju je sa svojom mehanizacijom na terenu već dve nedelje. Prema rečima Dejana Bojovića, šefa građevinske operative JP za izgradnju, ovaj put nije održavan gotovo deset godina, zbog čega je bilo dosta problema sa izlivanjem vode, što je dovelo do manjih i većih oštećenja puta. Kako bi se radovi ubrzali meštani su se organizovali i aktivno učestvuju u popravkama, sami su uradili bankine, angažovani su sa svojim traktorima u raščišćavanju kanala, a JP za izgradnju postavilo je propusne cevi i prokopalo kanale, kako bi put bio sačuvan od daljeg urušavanja.

Radovi na putnoj infrastrukturi odvijaju se i u susednoj Jablanici, na putu od table do nepristupačnih domaćinstava koja se nalaze na samoj Tresci. Predsednik MS Jablanica, Dragoslav Steković, kaže da će završetkom ovih radova meštanima značajno biti olakšano funkcionisanje u zimskim uslovima.

Dragoslav Steković, predsednik MS Jablanica

„Ovde nije moglo da se izađe ni peške čestito. Prvo su urađeni kanali, urađena je podloga i doterana je rizla. Moram da napomenem da su porodice Radisavljević, Obradović i Kovačević uplatile 150 tona rizle, a Opštinska uprava i JP za izgradnju na to su donirali još 150 tona, što ovi meštanima mnogo znači, jer da bi jedno selo moglo da funkcioniše, osim vode i struje, potrebno je imati i put – rekao je Steković.

Steković je istakao da kao jedno od prostorno najvećih sela na području naše Opštine ne mogu mnogo toga sami da urade. Sledeće godine očekuju nove projekte koji će unaprediti putnu infrastrukturu u njihovom selu.

GM Press / Milica Vukelić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *