PRIKAZANA „VESELA RAZGLEDNICA“

Film „Vesela razglednica“ koji su napravili polaznici Dečje radonice Kulturnog centra, prikazan je kao prvi film na otvaranju festivala „Kratka forma“. Marija Vulić, urednik programa u Kulturnom centru Jagodine, koja inače vodi školu animiranog filma u Gornjem Milanovcu, ispričala nam je o saradnji njihovog i našeg Kulturnog centra.

Tim festivala „Kratka forma“ ukazao mi je poverenje da već drugi put vodim radionicu „Animiranog filma“ sa milanovačkom decom – kaže Marija Vulić. – Samo najlepša iskustva nosim iz tih radionica, a posebnu zahvalnost dugujem Nebojši Gojkoviću i Valentini Nadj, koji su mi dosta pomogli. Posebno bih naglasila da je rad sa decom koju oni vode jednostavan i lak, istakla je za Gm Press urednica programa jagodinskog Kulturnog centra i dodala da je u saradnji sa mladim milanovčanima 2016. godine napravljen film „Medini snovi“ koji je imao lep festivalski život  i osvojio je brojne nagrade.

„Vesela razglednica“ sačinjena je od malih sekvenci sastavljenih u zanimljiv film, vezan za Gornji Milanovac. Osnov za film pronadjen je u kadrovima Starog Milanovca kakav je nekada bio, a animiran  je i korišćen logo nekadašnje najveće izdavačke kuće iz našeg grada „Dečjih novina“.

Inače, dečija radionica broji više od dvadesetoro mališana koji uz igru i druženje razvijaju svoju kreativnost. U toku je upis novih polaznika.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *