Priprema osmaka za probu završnog ispita

Kako su krajem marta planirani završni ispiti za buduće srednjoškolce, tokom drugog  polugodišta, nastavnici i učenici završnih razreda“, OŠ Momčilo Nastasijević, počeli su sa pripremnom online nastavom iz srpskog jezika, matematike, kao i predmeta u okviru kombinovanog testa.

-Prema kalendaru Ministarstva prosvete, probni završni je planiran za 26. i 27. mart. Pripremna nastava u školi realizuje se u popodnevnim satima, onlajn, a tokom predavanja učenici se aktivno uključuju i učestvuju u radu sa svojim predmetnim nastavnicima. Tokom probnog prijema osmaci će biti u prilici da procene svoje znanje, kao i oblasti u koje treba da ulože više rada, kako bi se bolje pripremili za prijemni ispit krajem juna, a time i upisali u željenu srednju školu. Prvog dana probnog testa osmaci će polagati matematiku, a narednog srpski jezik i kombinovani test-rekla je Dragana Nikitović, direktor OŠ „Momčilo Nasatsijević.

Foto /Dragana Nikitović, direktor OŠ „Momčilo Nastasijević

U školi kažu da su zadovoljni organizacijom online nastave i nadaju se uspešnoj realizaciji školskog plana, ali i povratku na redovno praćenje nastave i izvođenje školskog programa. Podsetimo, od danas  za učenike koji teritorijalno ne pripadaju izabranoj školi, roditelji podnose zahtev, na koji ta ustanova ima obavezu da im odgovori. Ono što je karakteristično za OŠ “Momčilo Nastasijević” je celodnevna nastava  tokom koje učenici borave u ustanovi do 16 sati, završavajući školske obaveze i domaće zadatke.

 

GM PRESS/Aleksandra Stevanić

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *