Priprema se 6. 000 paketa pomoći za najugroženije, penzionere sa penzijama manjim od 30.000 dinara, samohrane majke i lica koja su bez primanja

U hali  SRC “Breza” počela je priprema paketa za najugroženije Milanovčane.

Predsednik opštine Dejan Kovačević obišao je danas ovaj objekat i proverio da li sve teče planiranom dinamikom. Ovom prilikom Kovačević je istakao da je na Sednici Opštinskog veća, održanoj juče, opredeljeno 10 miliona dinara iz tekuće i stalne budžetske rezerve za pomoć najugroženijim sugrađanima i penzionerima čije su penzije manje od 30.000 dinara.

foto: Breza pakovanje paketa pomoci

-Osim naših robnih rezervi u kojima smo imali šećer, ulje i so, ostale prozivode smo nabavili preko trgovinskog lanca “Proleter” po veleprodajnim cenama. Brašno iz mlina “Čeković” nabavili direktno od mlina, s tim što je Čeković izašao u susret i donirao 6 tona brašna. Sa svima koji su do sada donirali  i koji će to i u buduće činiti, napravićemo posebne ugovore kako bi mogli  da im se na adekvatan  način zahvalimo za humanost u ovim trenucima. Do nedelje ćemo ovde pripremiti  6.000 paketa i jedino što ostaje kao nerešeno su spiskovi koje treba da dobijemo iz PIO fonda. Ukoliko nam stignu do nedelje sa distribucijom ćemo početi već u ponedeljak, ali te spiskove svakako moramo sačekati. Na pripremi paketa rade  zaposleni u Opštinskoj upravi, Javnom preduzeću za izgradnju i SRC “Breza”, radi se punom parom, a kada krene distribucija uključićemo sve volontere koji nam budu potrebni, jer podeliti pakete na 6.000 adresa nije mali posao. Mi imamo u paketu 11 artikala (pirinac, brasno, ulje, secer, so, keks, testenine, mesni narezak, pasteta, riba, caj), oko 10 kg će težiti svaki paket a predvideli smo da podelu završimo u narednih 10 dana  – naglasio je Kovačević.

foto: Dejan Kovačević

Do sada je podeljeno 300 paketa, najugroženijima sa evidencije Centra za socijalni rad rad i Crvenog krsta, potrudićemo se da pomognemo svima kojima je pomoć potrebna a  jave se na brojeve CALL centra Opštinske uprave, Crvenog krsta ili Niveus tima.

Pomoć mogu da očekuju  samohrane majke ili lica koja su u nekom predhodnom periodu ostala bez posla pa su u ovom trenutku  bez primanja, paketa ima dovoljno za sve. Iako su najstariji  možda najugroženiji  potrudićemo se  da pomognemo svima – zaključio je Kovačević.

foto: Breza pakovanje paketa pomoci

GM Press

1 Komentar

  1. 3 aprila, 2020 - 8:26 pm

    TO VAZI SAMO ZA BEOGRADSKI PASALUK KO SISA OVE SA JUGA NEK POCRKAJU GLADNI E ZEMLJO SRBIJO JEDNAKIH LJUDI ZA RAT IDE BEDAN JUG

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *