Priprema se još 2.500 paketa pomoći

Raspodela paketa na gradskom području počela je juče, a do kraja sutrašnjeg dana trebalo bi da svi paketi budu podeljeni.

“Naručili smo dodatnih 2.500 paketa, što će u konačnom zbiru biti oko 9.000 paketa koje smo podelili, što penzionerima koji imaju primanja manja od 30.000 dinara, što svim ostalim kategorijama ugroženih lica. Pozivam sve oni koji su na neki način ugroženi da nam se obrate za pomoć, bilo da su u pitanju samohrani roditelji ili druge kategorije socijalno ugroženih, mada su oni uglavnom zbrinuti u prvom krugu raspodele” – rekao je Kovačević. On je dodao da je Opštini stigao zahtev i od Udruženja Roma i da je za njihove potrebe juče podeljeno 27 paketa pomoći.

foto: GM Press

“Dali smo sve od sebe da prikupimo sredstva. Jedan deo sredstava dobili smo od privrednika u vidu donacija. Spisak privrednika koji su pomogli ćemo naknadno objaviti, kao i informaciju o tome koliko je ukupno novca prikupljeno za ovu namenu, kako bismo se svima na adekvatan način zahvalili” –  rekao je Kovačević.

Opština je iz svog budžeta takođe izdvojila značajna sredstva tokom ove pandemije i o tome će, kada se završi vanredno stanje, podneti izveštaj ili u okviru skupštinske rasprave ili na konferenciji za štampu.

GM Press / Milica Vukelić

1 Komentar

  1. Nataša Perisic
    23 aprila, 2020 - 5:08 pm

    Bila mi je cast i zadovoljstvo raditi sa divnim ljudima i pomagati starijim licima. Gradjani su prihvatili pomoc sa oduševljenjem, i zahvalili se presedniku opstine.

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *