Pripreme za grejnu sezonu pri kraju

Javno komunalno preduzeće Gornji Milanovac izvodi završne radove na pripremi za predstojeću grejnu sezonu koja počinje 15.oktobra.

Ekipe JKP-a izvršile su neophodne popravke kotlova i kompletnu zamenu glavne sabirnice toplovoda u Železničkkoj ulici. Radovi na remontu dalekovodnih pumpi na ovoj lokaciji privode se kraju.Obavljeno je mehaničko i hemijsko čišćenje kotlova u obe kotlarnice.Početkom septembra ispražnjene su grejne instalacije kako bi korisnici na vreme završili  zamene ventila i radijatora i popravke koje su u njihovoj nadležnosti.

-Ukupno smo potrošili  1 500 000, 00 dinara za pripremu ove grejne sezone.Ugovori za nabavku i prevoz mazuta su potpisani, tako da nam predstoji kontinuitet u snabdevanju energentom.U toku su hladne probe, a sa toplim probama krećemo naredne nedelje. Meteorolozi kažu da zima neće biti preterano hladna, ali mi smo spremni i za najhladniji scenario, tako da očekujem urednu isporuku toplotne energije tokom cele grejne sezone-rekao je Ivan Lazić, direktor JKP-a Gornji Milanovac.

Ivan Lazić, direktor JKP-a Gornji Milanovac

Kratkotrajni zastoj u radu grejnih tela uobičajen  je za početak grejne sezone .Pokretanjem sistema iz hladnog stanja karakteristična je pojava vazduha u instalacijama zbog prethodnog pražnjenja.

-Zamolio bih korisnike centralnog sistema grejanja da imaju razumevanja u prvim danima grejanja, dok se sistem ne stabilizuje.Iako nismo nadležni za unutrašnje instalacije, voljni smo da pomognemo svim skupštinama stanara i da u tih prvih 10 do 15 dana otklonimo sve probleme-kaže Lazić.

Cena grejanja ostaje nepromenjena, tako da će korisnici i dalje izdvajati 105 dinara po metru kvadratnom stambenog prostora.

GM PRESS/Katarina Srećković

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *