Pripreme za grejnu sezonu

U cilju redovnog snabdevanja toplotnom energijom u predstojećoj grejnoj sezoni, JKP Gornji Milanovac trenutno izvodi radove na sistemu grejanja u Lominoj ulici. U toku je remont cisterne za mazut i prateće armature u kotlarnici na ovoj lokaciji.

Ivan Lazić, direktor JKP Gornji MIlanovac

-Početkom 2020.godine JKP Gornji Milanovac izvršilo je čišćenje podrumskih prostorija u Lominoj ulici. Ovde se nalazi kotlarnica i 2012.godine je došlo do izlivanja mazuta u podrume, Subvencijom lokalne samouprave od 6 miliona, uz 2 miliona sopstvenih sredstava, JKP je investiralo i očistilo podrumski prostor-rekao ja Ivan Lazić, direktor JKP Gornji Milanovac i dodao-Kako se ubuduće ne bi događalo isto,odrađujemo završne radove na uređenju cisterne i prateće armature. Vrednost radova je 4 800 000, dinara, a rok za završetak je 01. oktobar tekuće godine.

Prema Lazićevim rečima, u prethodnoj grejnoj sezoni, koja ne beleži duže prekide grejanja,potrošeno je oko 1 200 tona mazuta,za šta je JKP izdvojilo oko 56 miliona dinara, a kako bi naredna dočekana spremno, već je obezbeđeno 140 tona ovog goriva. Tokom leta izvršena je i zamena gorionika na glavnim kotlovima u Lominoj i Železničkoj ulici, kao i sanacija toplotnih i cirkulacionih pumpi. 11. septembra je ispuštena voda iz grejnog sistema u zgradama, čime je omogućeno korisnicima da izvrše neophodne poravke na svojim grejnim instalacijama.

-Zamolio bih sugrađane da do 27.septembra zamene ventile na svojim grejnim telima i završe čišćenje i ispiranje radijatora kako se ne bi suočavali sa problemima u samoj grejnoj sezoni-rekao je Lazić.

foto: GM Press

Stanari zgrada u pomenutom roku mogu izvršiti i popravke na instalacijama u zajedničkim prostorijama, hodnicima i podrumima, uz saglasnost JKP-a. Poželjno je da korisnici koji nisu menjali ventile na radijatorima u poslednjih 10-ak godina, izvrše zamenu zbog kvalitetnije isporuke toplotne energije. U suprotnom, ukoliko se ustanovi da temperatura u stanovima nije zadovoljavajuća, a uzrok su neispravni radijatorski ventili, reklamacije neće biti prihvaćene. U toku grejne sezone pražnjenje instalacija i slične popravke nisu dozvoljeni, osim u slučaju većih kvarova.

Cena grejanja će i u narednom periodu ostati nepromenjena.

GM Press / Katarina Srećković

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *