Pripremno gađanje rezervnih starešina

U okviru godišnjeg plana rada milanovačke Organizacije rezervnih vojnih starešina, grupa članova ovog udruženja, realizovala je juče pripremno gađanje na rednom broju dva iz automatske puške i na rednom broju jedan iz pištolja CZ 99. Događaj je održan na strelištu Velika Sugubina, pored Kragujevca, uz poštovanje svih preporučenih mera zaštite. Ekipa naše televizije prisustvovala je gađanju, gde smo razgovarali sa predsednikom Organizacije, Miloradom Dimitrijevićem.

MILORAD DIMITRIJEVIĆ, PREDSEDNIK OO ORGANIZACIJE REZERVNIH VOJNIH STAREŠINA

-Današnje dešavanje je od izuzetnog značaja, posebno što je veliki broj članova davno napustio bavljenje ovim poslom i neophodno je povremeno se okupljati i obnavljati znanje i veštine, jer je ponavljanje jedini način da se zadrži kondicija i sposobnost za realizaciju ovakvih aktivnosti  – rekao je Dimitrijević.

Prisutni su izrazili zadovoljstvo zbog posete strelištu, a neki od njih napominju da čak poslednjih deset godina nisu imali priliku da testiraju svoju preciznost u gađanju iz puške i pištolja. Dimitrijević se zahvalio garnizonom mestu Vojske Srbije iz Gornjeg Milanovca, koje je prilagodilo svoje obaveze održavanju događaja i pružilo punu podršku rezervistima.

Dalji plan rada Organizacije rezervnih vojnih starešina biće prilagođen epidemiološkoj situaciji i realizovaće se samo zadaci koje trenutno stanje dozvoljava. Ukoliko uslovi omoguće,krajem meseca se planira Kondicioni marš na obroncima planine Rajac, a početkom decembra godišnja Skupština Organizacije, gde će se sumirati rezultati, istaći postignuća najboljih i odrediti aktivnosti za narednu godinu.

 

GM Press / Katarina Srećković

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *