Pristupna saobraćajnica do proleća naredne godine

Kad je putna infrastruktura u pitanju, prethodnu sezonu u Gornjem Milanovcu obelezila je izgradnja novih i popravka postojećih saobraćajnica, kao i lokalnih i nekategorisanih puteva, što će se, prema najavama, nastaviti i u 2021.godini.

U toku su pripreme za početak radova na izgradnji pristupne saobraćajnice auto-putu „Miloš Veliki“ od Gornjeg Milanovca do Petlje Takovo.

-Što se finansijskog dela tiče, to je na Ministarstvu. Vrlo brzo ćemo raspisati tender, firma koja bude odabrana radiće i projekat novog dela puta.Planiramo da sve završimo do kraja ove,ili do proleća naredne godine.Obilaznica je potrebna Gornjem Milanovcu, ovim će biti rešen problem teretnog saobraćaja koji se sada odvija kroz grad– rekao je za Dnevnik zapadne Srbije Zoran Drobnjak, direktor JP „Putevi Srbije“.

Zoran Drobnjak, direktor JP „Putevi Srbije“/Foto:printscreen Youtube

Projekat  pristupne saobraćajnice obuhvata izgradnju 5 kilometara novog puta od „Tenka“ do Klatičeva i rehabilitaciju starog u dužini od 4 do 4,5 km, od Klatičeva do Takova.

-Sve što je bilo do lokalne samouprave, uradili smo. Spremni smo za eksproprijaciju, ostalo je samo da preduzeće „Putevi Srbije“ sa svojim geodetama označi trasu, što su i počeli da rade. U narednih petnaest dana, počećemo sa izdavanjem rešenja o eksproprijaciji.Svi preduslovi će biti zadovoljeni kao bismo u junu krenuli sa izgradnjom-kaže Dejan Kovačević, predsednik Opštine Gornji Milanovac.

Dejan Kovačević, predsednik Opštine Gornji Milanovac

Kovačević je najavio i početak rehabilitacije 21 kilometra državnog puta drugog B reda od Takova do Pranjana , što će, ukoliko se Sabor violinista bude održao po planu, posetiocima olakšati dolazak na ovu manifestaciju.

GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *