Problemi na rekonstrukciji krova ETŠ „Knjaz Miloš“

Početkom godine nadležni u ETŠ „Knjaz Miloš“ ustanovili su da postoje oštećenja na krovu zgrade, nakon čega su napravili finansijski plan za rekonstrukciju i sanaciju. Za ovu namenu, sredstva u iznosu od 2.600.000 dinara ova obrazovna institucija dobila je od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a dodatnih 200.000 obezbeđeno je iz opštinskog budžeta.

Radovi na rekonstrukciji počeli su u petak, a već nakon tri dana su prekinuti jer je u toku prepodnevne nastave, u toku prvog časa, u kabinetu za informatiku, došlo do obrušavanja plafona. Građevinska inspekcija obustavila je radove, ali i nastavu u tom delu škole.

ets knjaz milos
Foto: GM Press

„Građevinska inspekcija će utvrditi kako je do obrušavanja plafona došlo, ali i koliko je vremena potrebno da se rekonstrukcija završi, kako bi i deo škole u kome je nastava trenutno obustavljena mogao ponovo bezbedno da se koristi“, rekla je Nataša Glišović, direktorka Ekonomsko-trgovačke škole „Knjaz Miloš“.

Na sreću, prilikom obrušavanja plafona u toku nastave, niko od učenika i profesora nije povređen, zahvaljujući posebnom rasporedu sedenja u kabinetu za informatiku.

Prvobitnim planom, rekonstrukcija je trebalo da bude završena za dve nedelje, a direktorka očekuje da će se novonastali problemi brzo i efikasno sanirati.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *