Produžava se grejna sezona

Iako se grejna sezona zvanično završava danas, grejanje se, zbog nižih temperatura, nastavlja i u narednim danima.

Uprkos periodičnim problemima koji su se javljali u Lominoj ulici i radovima na toplovodu u Ulici kneza Aleksandra, isporuka toplotne energije u Gornjem Milanovcu u ovoj grejnoj sezoni bila je redovna. Do sada je za grejanje utrošeno 1 110 tona mazuta, što je za 10 tona više u odnosu na prošlu godinu.

-Razlog većoj potrošnji je sam kvalitet mazuta jer smo se, u cilju smanjenja uticaja štetnih gasova na životnu sredinu, opredelili za kupovinu niskosumpornog mazuta koji je skuplji od prethodno korišćenog. Grejna sezona bi trebalo da se završi danas, ali će, shodno vremenskim uslovima koje svakodnevno pratimo, biti produžena-rekao je Ivan Lazić, direktor JKP Gornji MIlanovac.

Ivan Lazić, direktor JKP Gornji MIlanovac

Za kilogram korišćenog goriva trebalo je izdvojiti 44 dinara, dok niskosumporni mazut košta 70 dinara, ali cena energenta nije uticala na povećanje računa građana. Prošle godine je grejna sezona zbog epidemiološke situacije produžena do 8.maja, a ove će Milanovčani moći da računaju na topple radijatore do poboljšanja vremenskih prilika.

GM PRESS/ Katarina Srećković

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *