Produžen rok za upis na VŠTSS u Čačku

Iskustvo i rad sa studentima dugi šest decenija, aktuelni smerovi, i savremeni programi iz godine u godinu privlače sve više kandidata kada je u pitanju ova visokoškolska obrazovna ustanova. Ove godine škola upisuje 61. generaciju brucoša. Pored popularnih  Informacionih tehnologija, budući student mogu izabrati studije elektroenergetike, elektronike i računarstva, grafičke tehnike, inženjerske informatike, proizvodnog mašinstva, proizvodnog ili ekološkog menadžmenta. Predaja dokumenata je završena, a o tome kako teku pripreme za prijemni ispit razgovarali smo sa profesorom dr Bratislavom Čukićem i predsednikom komisije za upis kandidata.

– Prijave dokumenata završene su u subotu, do sada je prijavljeno 178 kandidata, a svi koji su zainteresovani mogu podneti prijave i elektronski, do srede u 11 časova. – rekao je za GM PRESS dr Bratislav Čukić, profesor VŠTSS u Čačku i dodao – prijemni ispit je u sredu, 1. jula u 12 sati.

dr Bratislav Čukic, profesor VŠTSS, Čačak

Tokom ispita, zbog epidemiološke situacije poštovaće preporuke Ministarstva zdravlja, fizička distanca od dva metra, nošenje zaštitnih maski  i određeni broj studenata koji će biti raspoređeni po učionicama i amfiteatru. Kada su u pitanju smerovi,Visoke škole tehničkih strukovnih studija, najveće interesovanje prema rečima profesora Čukića, je za Elektosmer, odnosno IT sector.

– Na budžet ove godine škola prima 195 brucoša a za samofinansiranje je predviđeno još 106 –rekao je Čukić i dodao  – pravo na upis na Visoku školu tehničkih strukovnih studija u Čačku, još ove godine imaju kandidati koji su završili treći stepen srednje škole a od naredne školske godine zainteresovani kandidati moći će da se upišu samo nakon završenog četrvtog stepena srednje škole.

Što se tiče Master studija, prijavljivanje je u toku i protiče planiranom dinamikom. Prema rečima profesora Čukića, veliko interesovanje ove godine vlada i za smer Ekološki menadžment, koje ove godine upisuje treću generaciju studenata.

Kao društevno odgovorna ustanova, škola je donela i mere kojima se ublažavaju posledice pandemije, pa će tako naknada za polaganje prijemnog ispita biti smanjena za 50%  u odnosu na prošlogodišnju cenu i iznosi 2.500 dinara. Sve informacije dostupne su na sajtu škole  visokaškolacacak.edu.rs ili na tel. 032/ 322-321.

GM Press / Aleksandra Stevanić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *