Proglašena vanredna situacija na delu teritorije opštine Gornji Milanovac

Povodom jučerašnjeg nevremena koje je zahvatilo veći deo naše opštine, održana je sednica Štaba za vanredne situacije, na kojoj je razmotrena novonastala situacija i odlučeno o merama koje treba preduzeti. Načelnik Štaba za vanredne situacije Milorad Dimitrijeveć rekao je da su jaka kiša, olujni vetar i grȁd naneli štetu, pre svega, voću i poljoprivrednim usevima, a evidentirana su i oštećenja na pojedinim automobilima.

„Prikupljanjem informacija sa terena, došli smo do saznanja da je nevreme bilo zastupljeno, pre svega, u mesnim zajednicama Pranjani, Teočin, Koštunići, Leušići, Kamenica, Bogdanica, Gojna Gora, a bilo je jake kiše i u ostalim delovima naše opštine. Pored štete na poljoprivrednim usevima, evidentirano je desetak kvarova na niskonaponskoj mreži, a ono što je bitno, jeste da su ekipe na terenu, otklonjen je veći broj kvarova, i očekuje se da će se u naredna dva sata normalizovati snabdevanje električnom energijom. Teritorija naše opštine je i dalje u crvenom meteoalarmu, i biće, zaključno sa sutrašnjim danom, a proglasili smo vanrednu situaciju u mesnim zajednicama Pranjani, Kamenica, Bogdanica i Gojna Gora, stoga će sve snage zaštite i spasavanja biti u stanju pune pripravnosti. Takođe, ispoljićemo uticaj preko Radarskog centra „Bukulja“ da se sve naše protivgradne stanice koje su u funkciji popune sa potrebnim brojem raketa, s obzirom na to da su zalihe utrošene“, rekao je Dimitrijević.

Načelnik opštinske uprave Dejan Veljović rekao je da je opštinska uprava reagovala po saznanju za elementarne nepogode, stoga su formirane dve komisije po tri člana, koje će obilaziti teren i procenjivati štetu.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *