Proleter otvorio 40. prodavnicu u Gornjem Milanovcu

U okviru trgovinskog preduzeća „Proleter“ danas je u naselju Nevade, u Kragujevačkoj ulici, otvoren 40. maloprodajni objekat. Potrošačima je, na prostoru od 220 kvadrata, dostupno više od 5.500 artikala robe široke portošnje. Već od prvih jutarnjih sati, kupce su čekali ljubazni domaćini, pokloni i posluženje.
proleter
Foto: GM Press
Većina potrošača sa kojima smo danas razgovarali kažu da su sa posebnim odobravanjem primili vest o otvaranju Proleterove prodavnice u svom komšiluku. Većina Milanovčana sa posebnim emocijama doživljava ovu trgovinu, a kako i ne bi, kada zahvaljujući njihovoj naklonosti i poverenju postoji od 1946. godine.
proleter2
Foto: GM Press
„U Proleteru pazarimo jer je tamo kvalitet prisutan u kontinuitetu, to je lokalna trgovina. Mi smo tako vaspitani da koristimo sve što dolazi iz našeg grada. Pohvalno je što ovakva prodavnica postoji u našem naselju, jer to skraćuje i olakšava svakodnevnu nabavku namirnica“, pričaju portošači.
proleter1
Foto: GM Press
Na rafovima prodavnice u Nevadama zatekli smo široku lepezu proizvoda koji mogu da ispune zahteve i najprobirljivijih kupaca. Akcenat na robi domaće proizvodnje, velikih kao i malih proizvođača, čuva domaću privredu, a samim tim i radna mesta lokalnog stanovništva. Prodavnica u Nevadama nudi i brojne novine u odnosu na ostale objekte.
„Kupcima se u ovoj prodavnici nudi sve što je potrebno jednom domaćinstvu. Ova prodavnica nudi i širok asortiman svežeg mesa, toplih peciva i pita, to je novina u odnosu na ostale objekte. Tokom prvih nekoliko sati rada ovog objekta uviđamo da su potrošači ovo veoma lepo prihvatili. U ovoj prodavnici potrošači imaju sve na jednom mestu. Zastupljeni su prvenstveno domaći proizvođači, sve robne marke koje nešto znače su kod nas prisutne“, izjavio je Ivan Čutović, direktor maloprodaje Proletera dodajući da će u sezoni Krsnih slava u svim objektima biti organizovane akcijske prodaje brojnih artikala.
Ivan Čutović
Ivan Čutović, Foto: GM Press
Proleter u ovom trenutku ima 40 maloprodajnih objekata, od kojih je najveći broj na portučju Gornjeg Milanovca. Proleterove prodavnice mogu posećivati i stanovnici Ljiga, kao i Čačani na tri lokacije u gradu na Moravi. Plan je da se u narednog godini ovaj trgovinski lanac širi.
„Vizija daljeg razvoja Metalca je Čačak, naša prva susedna opština u kojoj u narednoj godini planiramo otvaranje još objekata. Iskreno se nadam da će jedan objekat biti otvoren već naredne godine, i to krajem januara. Tokom naredne godine bi trebalo da bude otvoren još jedan. Za sada ne znamo koja će lokacija to biti, jer još uvek pregovaramo o tome“, rekla je Jelena Luković, direktorka Metalac Proletera.
Jelena Luković
Jelena Luković, Foto: GM Press
Sredinom 2003. godine Metalac je postao većinski vlasnik kapitala najvećeg trgovinskog preduzeća u Gornjem Milanovcu. Pod novim rukovodstvom nakon 16 godina Proleter danas ima 3.800 kvadrata pod maloprodajnim objektima i 345 zaposlenih, od kojih su njih više od 200 u trgovci u maloprodaji.
Gordana Injac
Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *