Promocija knjige „Antipedagogija“

Kulturni centar Gornji Milanovac organizuje u četvrtak, 16. septembra 2021. godine u bašti Velike sale (u slučaju lošeg vremena – hol Doma kulture) promociju knjige „Antipedagogija“, autora Miodraga Danilovića.

Reč je o knjizi kratkih proza koja se najpre pojavila na autorovom blogu i fejsbuk stranici. Veliko interesovanje koje je pobudila na socijalnim mrežama, razlog što je „Antipedagogija“ prešla put od digitalnog do štampanog oblika.

Knjigu je objavio gornjomilanovački „Grafoprint“.

Zbog čega ova knjiga ima baš taj naziv, i šta je to antipedagoško u njenom sadržaju, a šta u samom Danilovićevom pisanju? Kakav je to svet autorovih junaka ? Šta pobornici oficijelne kulture i čuvari čistote javnog mnjenja mogu da osete u susretu sa tim svetom? Da li je knjiga šamar javnom mnjenju, ili su povodi knjige dublji, zasnovani na jednoj široj, humanistički, intoniranoj refleksiji aktuelnog trenutka?

Na ova, ali i brojna druga pitanja govoriće:  Aleksandra Bojović, prof. srpskog jezika i književnosti, Emilija Karadžić, dizajner izdavačke kuće „Grafoprint“ i Miodrag Danilović, autor knjige.

O Autoru:

Miodrag Danilović rođen je u Gornjem Milanovcu 1981. godine. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu na katedri za Istoriju umetnosti. Za diplomski rad „Autoportreti rane srpske moderne“ dobio je 2008. godine nagradu Spomen – zbirke Pavle Beljanski koja se jednogodišnje dodeljuje za najbolje napisan rad sa temom iz nacionalne istorije umetnosti. Član je Međunarodne asocijacije likovnih kritičara. Stručne i književne tekstove objavljivao je u vodećim književnim i stručnim revijama i periodici. U okviru samostalnog izdavačkog projekta „Knjižuljak“ objavio knjigu poezije i kratke proze “Sivi zbeg” (2013). Živi u Gornjem Milanovcu, radi u Čačku.

Početak promocije je u 19 sati.

 

KC GM/GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *