Prvenstvo Srbije MK I vojničko oružje – Milanovčani najuspešniji klub prvenstva

Stefan Agović i Predrag Simović prvaci Države Srbije

Predhodnog vikenda u Trsteniku 11 – 13.09.2020. stavljena je tačka na sezonu takmičenja puškom na otvorenim strelištima u Srbiji. U tri dana održano su dva državna prvenstva u organizaciji Streljačke Družine “Dragan JevtićŠkepo”. Milanovčani su tako ove godine organizovali tri prvenstva države, jer u martu su u svom gradu priredili Šampionat Srbije standardnim vazdušnim oružjem.

Decenijama u Gornjem Milanovcu nije bilo velikih takmičenja.  Pre dve godine SD „Dragan Jevtić Škepo“ je  organizovala Prvenstvo Srbije serijskom vazdušnom puškom, a to je bio prvi državni šampionat u Gornjem Milanovcu posle 36 godina. Test je bio uspešan, pa su u klubu odlučili da nastave da konkurišu I za organizaciju nacionalnih prvenstava.

Najviše uspeha na ovogodišnjem Prvenstvu Srbije serijskom malo kalibarskom puškom I vojničkim oružjem, koje je održano u Trsteniku, imali su strelci družine „Dragan JevtićŠkepo“ iz Gornjeg Milanovca.

Prvog dana takmičenja (petak), strelci družine „Dragan Jevtić Škepo“ su osvojili četiri ekipne titule (tri u pionirskoj I jednu u opštoj kategoriji), a pojedinačnim zlatnim medaljama okitili su se Predrag Simović (opšta kategorija, trostav) i Stefan Agović, koji je bio najbolji pionir u trostavu.Takođe Stefan Agović je osvojio I bronzanu medalju u ležećem stavu 30 metaka.

MK puška trostav (3 puta 10 metaka):

Pojedinačno: 1 mesto Stefan Agović („Škepo“)

Ekipno: 1 mesto pionirke „Škepo“ (Una Minić,AnđelijaStevanović,MiaSimić)

Ekipno: 1 mesto pioniri „Škepo“ (Stefan Agović,DavidAćimović,BogdanMarjanović)

 

MK puška 30 metaka ležeći:

Pojedinačno: 3 mesto Stefan Agović(„Škepo“)

Ekipno: 1 mesto pionirke „Škepo“ (Una Minić,AnđelijaStevanović,MiaSimić)

Ekipno: 2 mesto pioniri „Škepo“ (Stefan Agović,DavidAćimović,BogdanMarjanović)

 

MK puška 40 metaka, ležeći stav opšta kategorija:

Ekipno: 3 mesto „Škepo“ (Predrag Simović,Srđan  Simović,Damir Agović)

MK puška trostav (3 puta 20 metaka) opšta kategorija

Pojedinačno: 1 mesto Predrag Simović („Škepo“)

3 mesto  Srđan Simović („Škepo“)

Drugog dana održana su takmičenja u gađanju vojničkom puškom iz ležećeg  stave i u trostavu. Nadmetanja su protekla u znaku strelaca domaćina – SD „Dragan Jevtić Škepo“ iz Gornjeg Milanovca

Ekipno zlato u gađanju iz trostava pripalo je timu SD „Dragan Jevtić Škepo“ (Predrag Simović,Srđan Simović,Damir Agović). Najuspešniji član pobedničkog sastava bio je Predrag Simović, koji je pobedio u pojedinačnom nadmetanju

Prvenstvo Srbije vojničkim oružjem u Trsteniku završeno je trećeg dana u nedelju nadmetanjem u gađanju polu automatskom puškom.

Zlato je pripalo Miroslavu Cvetanovskom („Radivoj Ćirpanov“, Novi Sad). On je u finalu pogodio 86 krugova, isto koliko Predrag Simović („Dragan Jevtić Škepo“, Gornji Milanovac), pa je odlučivalo raspucavanje. Cvetanovski je bio uspešniji u raspucavanju I tako se revanširao Simoviću za prošlogodišnji poraz. I naprvenstvu 2019. godine, održanom takođe u Trsteniku, o zlatu je odlučivalo raspucavanje, a Simović je tada trijumfovao ispred Cvetanovskog.

Najuspešniji u ekipnom plasmanu bio je tim SD „Dragan JevtićŠkepo“, u kome su bili Predrag Simović, Srđan Simović (bronzani u pojedinačno jkonkurenciji) I NenadPetković.

Zaključak je jenostavan,strelci družine “Škepa” iz  našeg grada su najuspešnij iklub prvenstva!

Osim izvanrednih sportskih rezultata, streljaši pokazuju I veliku humanist, pa su se odmah uzeli učešće I u prikupljanju pomoći za  malu Aniku.   Od sutra će biti organizovani  komercijalni termini  pucanja (utorak i cetvrtak od 17h do 19h) za gradjanstvo. Sva zarada ce ici za pomoc Aniki i trajace dok se ne prikupe sredstva.

 

GM Press

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *