Prvo predavanje u novootvorenom start-ap centru

U  prostorijama IMPULS regionalnog inovacionog start-ap centra u Gornjem Milanovcu održano je prvo predavanje o programiranju. Predavanje je održao Vladimir Popović, inženjer aplikativnog softvera, veb diveloper i frilenser.

-Bavim se razvojem veb softvera,  trenutno radim kao frilenser.Tema programiranja ranije nije bila toliko prisutna u našem društvu. Nekada se internet kupovao na sate, većinu stvari sam morao sam da izučavam. Razvoj interneta i tehnologije olakšao je učenje programiranja i sam rad. Danas možete učiti o programiranju od kuće, sav sadržaj vam je dostupan na internetu i možete mu pristupiti besplatno. Start-ap centar je odlična prilika, kako za početnike, tako i za profesionalce koji žele da razviju svoj posao. Ovde možete raditi u dobroj atmosferi koja će vas dodatno motivisati i imaćete mogućnost da čujete razne predavače, da pohađatekurseve i obuke, da proširujete znanje i stupate u kontakt sa iskusnim ljudima. Ovo je odlična šansa jer će ljudi moći iz start-ap centra da rade i za stranog poslodavca, a da pritom ostanu u svom gradu–istakao je programer, Vladimir Popović.

Osim Vladimira Popovića, o mogućnostima start-ap centra govorio je i menadžer  Bojan Milovanović.

-Još uvek pripremamo teren, osluškujemo šta ljude interesuje i šta je to što možemo da im ponudimo. Osnovna ideja je da ovo bude mesto koje će da okuplja ljude koji imaju šta da kažu, koji žele nešto da nauče i sarađuju sa drugima. Plan je da pružimo ljudima priliku da rade iz Gornjeg Milanovca za lokalne i strane poslodavce. Postoje firme koje bi takođe htele da koriste prostor start-ap centra i da rade svoj posao- naglasio je Milovanović.

Start-ap centar počeo je da radi prošle sedmice i otvoren je zahvaljujući sredstvima Kabineta ministra bez portfelja Nenada Popovića zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj, a u realizaciji opštine Gornji Milanovac i uz programsku podršku beogradskog Centra za inovacije i tehnološko preduzetništvo ICT Hub. Biće na usluzi svim mladim ljudima u Gornjem Milanovcu koji su zainteresovani za stvaranje novih poslovnih prilika.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

1 Komentar

  1. Sonjal
    19 avgusta, 2019 - 3:30 pm

    Start-ap centar je zaživeo. Čestitke na uspešnom početku, a Vašem portalu svaka čast što ste jedini ispratili ovo i prepoznali značaj i šansu koju ovaj Centar nudi mladima.

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *