Radovi na deponiji „Vujan“

Javno komunalno preduzeće „Gornji Milanovac“ trenutno izvodi radove na sanitarnoj deponiji „Vujan“. U toku je postavljanje i oblaganje tela deponije folijom i geotekstilom u površini od 2.000 m2. Tokom 2018. godine obrađeno je telo deponije, čime je obezbeđen kapacitet za 2 godine.

Vrednost planiranih radova iznosi 4.800.000,00 dinara, koje JKP finansira u saradnji sa Opštinskom upravom Opštine Gornji Milanovac (2.800.000 dinara). Završetak radova očekuje se u narednih 5 dana.

Sa ciljem da se na najbolji mogući način sprovede pravilan tretman i deponovanje otpada, kompaktorom se presuje otpad i na taj način se obezbeđuje da se na određenoj površini odloži veća količina otpada.

Ivan lazić, direktor JKP Gornji Milanovac

-Molim sve sugrađane da vode računa o selektivnom odlaganju papira, plastike i komunalnog otpada. Podsećam i da traje akcija prikupljanja kabastog otpada.Na dnevnom nivou izveštavamo o poziciji kontejnera postavljenih na teritoriji grada. Sugrađani mogu i sami odložiti kabasti otpad u kontejenere postavljene na samom ulazu u deponiju svakim radnim danom od 7 do 14h i subotom od 8 do 12h – rekao je Ivan lazić, direktor JKP Gornji Milanovac.

U predsojećem periodu u planu je i izvođenje radova na proširenju tela deponije (za 2 godine).

 

GM PRESS / JKP GORNJI MILANOVAC

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *