Radovi na lokalnom putu u MZ Družetići

Javno preduzeće za izgradnju nastavlja sa planiranim aktivnostima, kada su u pitanju radovi na infrastrukturi u mestima na području milanovačke opštine. Trenutno se radi nekategorisani lokalni put u Mz Družetići prema Kamenici, ka varošici u dužini oko 3km.

Božidar Vučetić, direktor JP za izgradnju opštine Gornji Milanovac
  • Nalazimo se u MZ Družetići gde JP za izgradnju trenutno izvodi radove na nekategorisanom putu od trafostanice do Doma u Kamenici.- rekao je Božidar Vučetić, direktor JP za izgradnju i dodao –dužina saobraćajnice je oko 3km, sada radimo iskop kanala, zacevljenje i nasipanje;1. faza, završna faza je valjanje, a u planu je i afaltiranje saobraćajnice u celoj dužini.

 

Nakon 40 godina meštani Družetića su najzad dočekali da im se radi put, a prema rečima Milana Krnjića, predsednika MZ Družetići, na selu ostaju mladi ljudi, kojima će novi put biti svakako od velikog značaja.

Milan Krnjić, predsednik MZ Družetići 
  • Ovo se nije radilo sigurno 40 godina, išao sam ovuda u školu, i verujem da je tako, posle toliko godina imamo priliku da put konačno počne da se radi, a kroz koju godinu da pokušamo da uradimo i asfalt, ovo je skoro centar sela i puno će nam značiti. – rekao je Milan Krnjić, predsednik MZ Družetići i izrazio veliku zahvalnost predsedniku opštine i lokalnoj samoupravi ali i svim meštanima Družetića, zbog doprinosa pri realizaciji ovog posla.

 

Meštani Družetica do sada su se sami snalazili kada je reč o popravkama i radovima na putu, pa su s razlogom zadovoljni zalaganjem lokalne samouprave i dinamikom i kvalitetom izvođenja radova.

Prema rečima Zorana Blagojevića, stanovnika Družetića, učešće u realizaciji puta uzeli su i meštani sela, na raskrčivanju vrzina, iskopavanju kanala, jer kako sami kažu, jedinstvenim zalaganjem svih može se izgraditi nešto dobro i od opšteg značaja za celu zajednicu.

 

GM Press / Aleksandra Stevanić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *