Raspisan konkurs za sredstva IPARD fondova

Kako bi podstakla razvoj ruralnog turizma u milanovačkoj opštini, Turistička organizacija Gornji Milanovac nastoji da svoje domaćine blagovremeno informiše i obaveštava  o podsticajima i subvencijama kada je u pitanju razvoj seoskog turizma. Jedna od tih mera za razvoj seoskih turističkih domaćinstava jesu i sredstva iz IPARD programa Ministarstva poljoprivrede za čije je prijavljivanje rok od 1. jula do 1. oktobra tekuće godine.

  • Od prošle godine lokalna samouprava daje podsticaje za subvencionisanje i razvoj seoskog turizma na pravi način, naši domaćini su zadovoljni, a taj trend će se nastaviti i narednih godina – rekao je za GM PRESS Desimir Ćalasan, direktor Turističke organizacije Gornji Milanovac i dodao – kako je Turistička organizacija tu da na pravi način svoje domaćine informiše o subvencionisanja za razvoj turizma, imamo dobre vesti da je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisalo konkurs za IPARD fondove u trajanju od 1. jula do 1. oktobra tekuće godine.
Desimir Ćalasan, direktor Turističke organizacije Gornji Milanovac

U organizaciji TO Gornji Milanovac  u seoskom domaćinstvu “Trbović “ u Ozremu, uz poštovanje epidemioloških mera, oko dvadesetak vlasnika seoskih domaćinstava sa područja milanovačke opštine prisustvovalo je sastanku na kome su mogli da saznaju sve informacije u vezi sa uslovima i potrebnoj dokumentaciji za apliciranje za IPARD fondove.

  • Nadam se da će ove bitne informacije naši domaćini iskoristiti, da uđu u priču investiranja u razvoj našeg seoskog turizma na ozbiljniji način a da veći deo tih sredstava kako je predviđeno IPARD fondom, budu refundirana. – rekao je Ćalasan dodajući da je ovo procedura koja iziskuje vreme i određene uslove za sve domaćine koji žele da konkurišu za IPARD fondove.

Domaćini koji žele da investiraju u razvoj turizma treba da se bave seoskim turizmom bar 5 godina, da su vlasnici svojih parcela, da imaju projekat i biznis plan koji će predati Fondu do kraja pomenutog roka. Kada dobiju saglasnost od fonda da je projekat prihvaćen, ulazi se u investiranje i realizaciju projekta. Inače, ovim IPARD programom, vlasnicima seoskih domaćinstava refundira se i do 65% uloženih investicija.

 

GM Press / Aleksandra Stevanić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *