Redovna podrška Milanovčana akcijama dobrovoljnog davanja krvi

Na Trgu kneza Mihaila u Gornjem Milanovcu Juče je održana redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Milanovčani redovno podržavaju akcije dobrovoljnog davanja krvi, pa ih je i ovom prilikom bilo u velikom broju. Neki od njih rekli su da krv daju svake godine, nekad jednom, a nekad i po tri, četiri puta. Razlozi zbog kojih učestvuju u akcijama su, osim humanitarnog, i zdravstvenog karaktera, kako bi svoju krv pročistili i „obnovili“.

sekretar CK GM Nebojša Ivović
Nebojša Ivović, Foto: GM Plus

Iz Crvenog krsta kažu da je za vreme letnjeg perioda, uprkos nešto manjem broju davalaca krvi nego inače, zadovoljena potreba Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu. Između 40 i 50 jedinica krvi prikupljeno je tokom svake pojedinačne akcije.

„Mi svakako akcije redovno održavamo, a odziv naših građana je uvek zadovoljavajući. Negativne krvne grupe su najčešće u deficitu, jer su to inače retke krvne grupe i samim tim najtraženije. Do kraja ove godine naši građani će moći da učestvuju u akcijama svakog drugog i četvrtog petka u mesecu“, istakao je sekretar Crvenog krsta Gornji Milanovac Nebojša Ivović.

Osim redovnih akcija dobrovoljnog davanja krvi, Crveni krst Gornji Milanovac organizovaće i donatorski ručak u Takovskom vrtu 22.oktobra, pod pokroviteljstvom predsednika opštine Dejana Kovačevića. Tom prilikom prikupljaće se donacije za kupovinu paketa hrane i higijene za naše najsiromašnije sugrađane.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *