Remi „Cirkuzanata“ sa borbenim Banaćanima

Ponovo smo na parketu hale „Breza“ imali priliku da prisustvujemo izuzetno zanimljivoj i dinamičnoj futsal predstavi, na šta nas je generalno i navikla vrlo mlada ekipa KMF „Metalac Kolorado“. U meču trećeg kola Druge futsal lige, dočekali su goste iz Zrenjanina, iskusnu ekipu „SAS-a“, i nakon utakmice pune preokreta, žestokih duela na terenu i lepih pogodaka, podelili bodove, obzirom da je meč okončan rezultatom 3 – 3.

Aleksa Jeremić

“Mislim da svaki rezultat dođe kao nagrada za prikazanu igru i trud na terenu. Bez obzira što nismo došli do pobede, mi na terenu nismo bili ništa lošiji u odnosu na naše izdanje iz prvog kola. Jednostvano, individualni kvalitet njihovih igrača je rešio par situacija i postigli su golove za koje ne možeš da kriviš nikoga od saigrača. Nama je pomogla dobra disciplina, nismo se predavali, verovali smo u sebe i svoj kvalitet i tako uspeli da stignemo zaostatak. Treba da poštujemo ovaj bod bukvalno kao da su tri”, iskren je bio mladi i uvek borbeni Aleksa Jeremić.

Prvo poluvreme je, i pored većeg poseda lopte, opasnijih napada i generalno inicijative „Cirkuzanata“, pripalo Banaćanima. Iskoristili su dve svoje šanse, pre svega na individualni kvalitet svojih igrača, bivšeg reprezentativca Tomina i nešto mlađeg Rašića i došli do prednosti od dva gola. Na pet minuta do odlaska na odmor zaostatak je smanjio Jovan Urošević. Drugi deo meča bio je nalik onome iz prvog kola. Strahovit tempo i visoki presing nametnuli su Vuksanovićevi izabranici. I mada su gosti ponovo prvi postigli gol i opet se odlepili na dva pogotka prednosti, to ih nije omelo, niti poremetilo. Kapiten Jovica Petrović i ponovo mladi Jovan Urošević su uspeli da poravnaju rezultat, ali ovoga puta se nije imalo snage za potpuni preokret.

“Ovo je sport kakav god da je rezultat, bilo da vodiš ili juriš zaostatak, dok se god ne začuje poslednja sirena, ne treba da se slavi, niti da se predaje. Mi posle njihovog drugog gola nismo mogli da tvrdimo da ćemo uspeti da ih sustignemo, ali prosto igramo na svom terenu i nema niti jednog razloga da ne damo sve od sebe, da uložimo sav svoj trud u pokušaju da izborimo povoljan rezultat. Na kraju bili smo nagrađeni za svoje požrtvovanje i uspeli smo da ostanemo neporaženi, što je jako bitno”, zaključio je mladi Jeremić.

Ono što se nameće kao logičan detalj koji tako puno nedostaje mladoj ekipi Metalac Kolorada jeste podrška publike, obzirom da su oni naviknuti na nastupaju pred punim tribinima milanovačke hale, što su nam potvrdile i same reči mladog Alekse Jeremića:

“Mi kao ekipa koja obožava pune tribine, jednostavno nam je mnogo žao što moramo igrati pred ovako sablasnim auditorijumom. Ali to svakako ne sme da utiče na nas i našu igru. Mi moramo da se skoncentrišemo i fokusiramo na dešavanja na terenu, a tribine će nadam se uskoro biti ponovo popunjene kao nekada”.

Naredno kolo „Cirkuzanti“ će takođe biti domaćini, pa će u okviru četvrtog kola dočekati tim vršačkog Foruma.

 

GM Press / Ognjen Vranić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *