„Rumenko u saobraćaju“ sa milanovačkim predškolcima

Pomoćnica predsednika opštine za prosvetu, Aleksandra Janković, posetila je predškolce PU „Sunce“ i uručila svima po primerak edukativne slikovnice „Rumenko u saobraćaju“.

Slikovnica je dobila saglasnost Agencije za bezbednost saobraćaja i Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, a ima za cilj da poboljša znanje mališana i olakša im snalaženje u saobraćaju, čiji aktivni učesnici postaju polaskom u školu.

 -Iz nekog prethodnog iskustva, kada bih razgovarala sa decom o bezbednosti u saobraćaju, uvek smo           izvodili zaključak da postoji škola za vozače, ali ne i za pešake. Najmalđima su ta škola roditelji, vaspitači, učitelji,pa je lokalna samouprava odlučila da ove godine predškolcima sa teritorije naše opštine pokloni besplatne primerke „Rumenka u saobraćaju“. Knjižica je edukativnog karaktera i deci će na blizak način, primeren njihovom uzrastu, pomoći da savladaju pravila koja u saobraćaju postoje i koja osiguravaju bezbednost – rekla je Janković.

FOTO/Aleksandra Janković, pomoćnik predsednika opštine za prosvetu

Deca su pokazala da im tema bezbednosti u saobraćaju nije strana, kao i da su svesni raznih opasnosti koje se mogu izbeći savesnim ponašanjem pešaka.

Prvacima će tradicionalno biti uručena knjižica „Pažljivko“, koju je obezbedila Agencija za bezbednost saobraćaja.

GM PRESS/ Katarina Srećković

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *