Šansa za domaći turizam

Kako su zbog pandemije Korona virusa brojna letovanja u inostranstvu otkazana, brojni gosti okrenuće se domaćem turizmu. Ovog leta, domaći turisti će u prirodnom okruženju, zelenilu i miru seoskih domaćinstava imati priliku da uživaju u svom odmoru. Kada je u pitanju milanovačka opština, među brojnim domaćinstvima koja se bave seoskim turizmom, najpoznatije je domaćinstvo „Tri hrasta“ u Klatičevu koje prijatnim ambijentom i brojnim atraktivnim sadržajima već godinama privlači kako domaće tako i goste iz inostranstva.

Gordana Milošević, vlasnica Tri hrasta, Klatičevo / foto: GM Press

Rezervacije još uvek traju, neko dolazi, neko otkazuje, ne smemo da pravimo ni velike gužve zbog situacije sa virusom – rekla je za GM PRESS Gordana Milošević, vlasnica „Tri hrasta“i dodala – kako je domaćinstvo na konjičkoj maršruti od 250 km, sačekujemo i konjanike koji odmaraju, prespavaju i nastavljaju dalje šumskim putevima. Među gostima je puno stranaca, imamo i Amerikance.

foto: GM Press

Prema rečima Gordane Milošević, vlasnice „Tri hrasta,“ u objektu su preduzete sve epidemiološke mere kako bi se sprečila infekcija bolesti COVID-19.  Goste ovde očekuje siguran odmor, domaća hrana i svež vazduh.

Očekujemo puno gostiju sa vaučerima, mnogi su pomerili dolazak za jul, avgust, naročito za septembar – kaže vlasnica Gordanadodajući da se vodi računa o primenjivanju svih mera, kada je u pitanju zdravlje i bezbednost, gostima se meri temperatura pre nego što uđu u objekat, svuda su postavljena sredstva za dezinfekciju,dezo barijere itd.

Kako se domaćinstvo „Tri hrasta“ trudi da iz godine u godinu obogati turističku ponudu, pored kupanja u bazenu i uživanja u domaćim specijalitetima, u toku je i proširenje dečjeg  „Avantura“ parka koji će najmlađima boravak u poznatom domaćinstvu u Klatičevu učiniti zabavnijim i lepšim.

GM Press / Aleksandra Stevanić

Tekst je objavljen u okviru projekta „Gornji Milanovac danas“, sufinansiran sredstvima Opštinske uprave opštine Gornji Milanovac.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *