Sastanci u cilju efikasnijeg delovanja

Drugi po redu sastanak sa predsednicima mesnih zajednica održali su danas Branko Martinović, pomoćnik predsednika opštine za saobraćaj i infrastrukturu, Dejan Veljović načelnik opštinske uprave i Božidar Vučetić direktor JP za izgradnju.

Opština Gornji Milanovac svake godine izdvaja sredstva za sanaciju I rekosntrukciju lokalnih I nekategorisanih puteva na seoskom području. Predsednici mesnih zajednica na vreme su dostavili planove za ovu godinu a sada je neophodno izdvojiti prioritete.

-Ovo je nova praksa uvedena ove godine. Cilj sastanaka I pozivanja predsednika mesnih zajednica jeste razmatranje planova rada, koje su oni dostavili krajem prošle godine, što im je bila i obaveza. Osnovni povod je da se precizno odredi dinamika radova koji će se izvoditi na terenu tokom ove godine a  prema odluci o komunalnoj delatnosti povereni su JP za igradnju – kaže Branko Martinović, pomoćnik predsednika opštine za infrastrukturu I saobraćaj

FOTO/Branko Martinović, pomoćnik predsednika opštine za infrastrukturu i saobraćaj

Iako je opština razuđena I obuhvata čak 62 sela, lokalna samouprava se zalaže za podjednaka ulaganja u svim mesnim zajednicama, rečeno je na današnjem sastanku. Od angažovanja samih predsednika najviše zavisi realizacija značajnih projekata.

Prema rečima  Miroslava Markovića, predsednik MZ Gornji Banjani  ovakav vid razgovora je veoma dobar za sve žitelje opštine.

FOTO/Mirosalv MArković, predsednik Mz Gornji Banjani

– Teško je napraviti precizan plan jer se nikad ne zna šta može u međuvremenu da iskrsne I baš zbog toga je dobro na nadležni budu redovno u toku – kaže Marković I dodaje da Mesna zajednica na čijem je on čelu ima odličnu saradnju, kako sa opštinskom upravom tako i sa JP za izgradnju.

MIloš Matović, predsednik MZ Gornji Branetići takođe je zadovoljan zbog ove inicijative, posebno zbog mogućnosti da se sretnu svi predsednici , posebno onih koje se međusobno graniče, jer se na taj način omogućava rešavanje  međusobnih problema u saradnji sa loklanom samoupravom.

FOTO/Miloš Matović, predsednik MZ Gornji Banjani

Na do sada održana dva sastanka prisustvovalo je oko 30 predsednika mesniha zajednica. Sledeće sedmice biće održan poslednji treći, nakon čega će biti analizirani zahtevi. Svi koji budu opravdani naći će se u planu za tekuću godinu.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *