Simbolično obeležen Sabor violinista u Pranjanima

Saborska zastava povodom obeležavanja Sabora violine podignuta je juče u 18 sati u Pranjanima. Uz himnu „Svilen konac“  zastavu su podigli Dejan Kovačević, predsednik organizacionog odbora Sabora i Momir Jovanović iz Novog Sada, prošlogodišnji pobednik.

foto: GM Press

U centru Pranjana postavljena je u skulptura violiniste koju je je radio akademski vajar iz Ljubovije, Bojan Grujić. Ispod statue, postavljena je i tabla na kojoj će biti upisana sva imena pobednika. Na njoj je zlatnim slovima upisan Momir Jovanović iz Novog Sada, prvi pobednik Sabora violinista u Pranjanima.

Dejan Kovačević, predsednik OO Sabora violine / foto: GM Press

-Na žalost ove godine ne možemo ponoviti uspeh koji smo imali prošle, a ne možemo ga ni prevazići, ali se nadam da ćemo u budućnosti, iz godine u godinu praviti sve bolji Sabor violinsta. Za Pranjane se čulo mnogo pre Sabora, davno još kad su spašavani saveznički piloti sa Galovića polja, ali Pranjani su počeli mnogo drugačije da žive kada je osnovan Sabor violinista Srbije. Drago mi je što sam učesnik jednog ovako velikog projekta, i da smo zajedno sa Gvozdenom i svim našim prijateljima uspeli da organizujemo prvi Sabor koji je okupio više od 50.000 posetilaca. Da nije bilo Sabora ne bi uspeli da uradimo mnoge stvari koje smo uradili i koje ćemo uraditi za Pranjane. Među planovima je i kompletna rekonstrukcija puta od Beršića prema Pranjanima, jer  je to pravac kojim će svi posetioci sa auto-puta Miloš Veliki doći u prelepe Pranjane. Izgradnja aerodroma je u toku, a prema planu završićemo i vodovodne sisteme i kanalizaciju. Ostaje žal što ove godine Sabor nismo mogli da obeležimo onako kako smo hteli sa nadmetanjem najboljih violinista ali i nada  da ćemo sledeće godine svi zajedno biti u prilici da dočekamo desetine i desetine hiljada posetilaca Sabora violine u Pranjanima – rekao je Dejan Kovačević, predsednik Organizacionog odbora.

Momir Jovanović, pobednik prvog Sabora / foto: GM Press

-Bila mi je velika čast i zadovoljstvo da prisustvujem prvom Saboru violista prošle godine, da upoznam divne ljude. Drago mi je što smo ponovo tu, očekujem da sledeće godine budemo ovde u većem broju. Srećan što se violina podržava i što konačno ima svoje mesto ovde u Pranjanima– rekao je Momir Jovanović, prošlogodišnji pobednik.

foto: GM Press
foto: GM Press
foto: GM Press
foto: GM Press

U Pranjanima su juče bili i najbolji violinisti, Momir Jovanović, Branko Ristić, Perica Vasić, Igor Pejović, Nevena Lazarević, Božidar Simić, Sale Show i  Mihailo Kaljević. Svi su izrazili nadu da će sledeće godine Sabor biti u punom sjaju, da će učestvovati a možda i pobediti na ovom prestižnom takmičenju, za koje se očekuje da će biti jedna od najposećenijih manifestacija u Srbiji.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *