Situacija na području opštine nestabilna ali još uvek pod kontrolom

Peta sednica Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac održana je danas. Na Dnevnom redu, osim ostalog razmatran je i predlog prve izmene programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Gornji Milanovac za 2020. godinu, kao i nacrt programa zimskog održavanja ulica, lokalnih i nekategorisanih puteva na teritoriji opštine za sezonu 2020/2021.

Imajući u vidu da je jutros potvrđeno novih 11 slučajeva pozitivnih na korona virus, čime je ukupan broj obelelih na području gornjomilanovačke opštine 63, Dejan Kovačević, predsednik opštine rekao je:

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac

Epidemiološka situacija na teritoriji opštine Gornji Milanovac je nestabilna, ali je i dalje pod kontrolom. Dobro je da je većina od dokazano potivnih na Covid 19 sa lakšim oblicima virusa i da se nalaze na kućnom lečenju a lekari njihovo stanje prate svakodnevno. Još uvek nije alarmantno da bi smo preuzimali neke drastične korake, očekujem da će danas na sednici Kriznog štaba biti donete neke značajne odluke za teritoriju cele Srbije. Najavljen je mini raspust za svu decu predškolskog i školskog uzrasta. Apelujem da građani koriste zaštitne maske i da se okupljaju u manjem broju, i ovog vikenda biće pojačan inspekcijski nadzor kako bi iskontrolisali sva mesta potencijalnog okupljanja većeg broja ljudi.

Na današnjoj sednici Opštinskog veća opštine Gornji MIlanovac usvojen je  I predlog pravilnika o sistematizaciji radnih mesta u Opštinskoj upravi.

 

GM Press / Mirjana Milićević

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *