Situacija u Gornjem Milanovcu zabrinjavajuća, još 5 pozitivnih slučajeva – ukupno 42

Pet novih lica potvrđeno pozitivno na Kovid 19. Ukupan broj potvrđeno pozitivnih u trećem piku je 42, kaže se u saopštenju dr Aleksandra Čivovića, vd direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu.

Od tog broja 1 lice je nažalost preminulo, 9 lica je izlečeno (oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije), 5 lica hospitalizovano (jedno lice na Infektivnoj klinici Beograd, 4 u OBGM), dok se preostala lica, kao i njihovi kontakti, nalaze u kućnoj izolaciji pod medicinskim nadzorom lekara Doma zdravlja Gornji Milanovac, kaže se u Saopštenju.

U Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac u ponedeljak obavljen je najveći broj pregleda od početka godine.

Pregledano je 75 lica, a čak njih 57 se javlja prvi put zbog tegoba. Tokom dana urađeno je 35 laboratorija, 18 RTG snimaka pluća, 21 serološki test i uzeto je 12 NF briseva, a 2 lica su hospitalizovana.

Sudeći po napred navedenom, situacija je zabrinjavajuća i preti da eskalira s toga apelujemo na sugrađane da ozbiljno shvate situaciju i budu odgovorni prema sebi, porodici, zajednici primenjujući sve preporuke nadležnih institucija i Republičkog kriznog štaba, a to je upotreba maske, držanje distance, češće pranje ruku i izbeganje rizika (okupljanja, naročito u zatvorenom prostoru).

Svi bi trebalo da se smatraju potencijalnim prenosicima virusa iako nemaju tegobe i da primenom preventivnih mera na unapred naveden način zaštite druge i sebe.

Podsećamo sugrađane da je radno vreme Kovid ambulante svakog dana (i subotom i nedeljom) od 09:00 do 17:00. Brojevi Kovid ambulante su 032/710 – 251 i 062/ 80 – 111 -85 – kaže se u Saopštenju

Budimo odgovorni, zaštitimo sebe, porodicu i zajednicu u kojoj svi živimo.

 

GM Press / DZGM

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *