Sjajani uspeh mladih karatista “Milanovca” na Kupu uže Srbije

Početak nove takmičarske sezone za karatiste karate kluba „Milanovac“, može se reći, nije mogao početi bolje. Posle osvajanja kadetskog zlata na Prvenstvu regiona, proteklog vikenda takmičari mlađih uzrasnih kategorija obradovali su nas novim medaljama. Naime, na Kupu uže Srbije u karateu za poletarce, pionire i nade, koji je održan u hotelu „Šumarice“ u Kragujevcu, KK „Milanovac“ nastupio je sa svojih deset takmičara u jedanaest kategorija u katama i borbama. Posle sjajnih nastupa, najbolji mladi karatisti ovog kluba osvojili su čak 11 medalja i to 5 zlatnih, 2 srebrne i 4 bronzane. Na taj način svi takmičari ujedno su izborili plasman na Kup države, koji će biti održan za dve nedelje.

Zlatne medalje su osvojili Ružica Petrović (Poletarke 2012. godište i mlađe) u apsolutnoj kategoriji, Sunčica Milinković (Poletarke 2011. godište) u D klasi, Petar Petrović (Poletarci 2011. godište) u apsolutnoj kategoriji, Andrija Tešić (Muške nade 2008. godište) u D klasi i kata tim poletarki u sastavu Ružica Petrović, Sunčica Milinković i Ana Zarić, svi u katama.

Osvajači srebrnih medalja u katama su Ana Zarić (poletarke 2011. godište) u D klasi i Andrija Živanović (Muške nade 2008. godište) u E klasi.

Bronzane medalje su osvojili takmičari u borbama i to Veljko Damljanović (Pioniri 2010 godište, -40 kg), Miloš Dabižljević (Pioniri 2010. godište, -40 kg), Bogdan Strugarević (Pioniri 2009. godište, -45 kg) i David Pavlović (Muške nade 2007. godište, -50 kg).

Ovakav skor mladih milanovčana doprineo je da se KK „Milanovac“ ponovo nađe među nekoliko najuspešnijih klubova na regionalnom kupu.

-Posle nekoliko meseci pauze naši takmičari su pokazali odličnu formu i doneli nam veliku radost, uvrstivši naš klub među najbolje na ovom važnom takmičenju. Ovakav uspeh je rezultat veoma kvalitetnog rada u našem klubu i veliko je zadovoljstvo raditi sa ovako vrednom i posvećenom decom. Nastavljamo dalje i pripremamo se za nove izazove koji su pred nama. – rekao je Đorđe Petrović

 

GM Press / Ognjen Vranić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *