Sjajno izdanje i pobeda „Cirkuzanata“ na startu šampionata

Druga futsal liga Srbije se posle punih 6 meseci vratila na parkete hala širom Srbije. Još od polovine marta, svi ljubitelji magične igre na petoparcu su sa velikom dozom nestrpljenja čekali trenutak kada će ponovo imati priliku da odmere snage. Ovaj vikend meseca septembra bio je taj dugočekani trenutak.

Mlada ekipa iz našeg grada, KMF Metalac Kolorado odmah je imao veliki izazov. U svom meču prvog kola ugostili su nekadašnjeg prvoligaša KMF Jastrebac iz Blaca, tim sa dosta iskusnom, uigranom i pre svega kvalitetnom ekipom, i savladali ih posle sjajne borbe i izuzetnog preokreta u drugom poluvremenu. Konačan rezultat glasio je 4 – 2, dok su gosti na kraju prvog dela utakmice vodili sa 0 – 2.

“To je jedna odlična ekipa, jedan visokobudžetni tim sastavljen od puno igrača iz Niša i istočne Srbije zajedno sa trenerom koji je bio šampion Srbije i ima dosta titula i trofeja. Gledano sa naše strane, jedan odličan rival koji nas je u jednom momentu doveo u nokdaun pri rezultatu 0 – 2. Ali mi definitivno imamo u ekipi jednu sjajnu energiju i odličnu hemiju, trgli smo se i došli do pobede uz pomoć tog ogromnog voljnog momenta, ali i individualnim majstorijama Uroševića i Petrovića na prvom mestu, ali svakako i ostalih igrača”, kazao je trener KMF “Metalac Kolorado” gospodin Ivan Vuksanović.

Strelci za „Cirkuzante“ bili su dva puta Urošević i po jednom kapiten Petrović i mladi Dmitrović. Posebno treba istaći dva pogotka koji bi svakako zauzeli mesta na brojnim tv špicama, a tu mislim na prvi pogodak mladog Jovana Uroševića i potom gol uvek borbenog i nadahnutog kapitena ekipe, omalenog Jovice Petrovića.

Obzirom da je ovogodišnji cilj milanovačke ekipe pre svega opstanak u ligi, koja je posmatrajući rostere ostalih rivala nikad jača, može da nas raduje ovakvo izdanje u prvom kolu. Tolika doza volje, želje, vere u sebe, sa takvom fizičkom spremom je nešto što zaslužuje ogroman respekt.

“ Mi smo solidno spremna i bićemo sve bolji i bolji kako sezona bude odmicala. Znamo i volimo da igramo visoko, jer to i jeste moderan futsal. Futsal se ne igra, kako mi treneri kažemo “u krilu”, već težimo tom napadačkom futsalu sa punim presingom tokom čitave utakmice. Mi to pokušavamo da sprovedemo ovde protiv svakog rivala”.

“Volja i želja kod nas nikada ne izostaju. Borbena smo ekipa i uvek na taj način pokušavamo da nadomestimo neke druge nedostatke koje imamo. Trener nam uvek pokazuje snimke najjačih svetskih timova, npr španskog giganta Movistara i to kako oni uvek igraju sa velikom dozom htenja i želje.Tako smo i mi danas izašli na parket i pokazali da kad se nešto hoće i kada se svojski potrudiš, uspeh ne može da izostane”.

Detalj koji posebno govori o tome koliko je u Metalac Koloradu zdrava i ljudska atmosfera, odnosno koliko su mladi momci na čelu sa trenerom Vuksanovićem pre svega dobri i kvalitetni ljudi je to što su se odazvali humanitarnoj akciji koja je prethodnih dana ujedinila čitavu Srbiju:

“Iskoristio bih ovu priliku da pozovem ljude da pošalju po maker jedan SMS za pomoć maloj Aniki. Svi smo videli da za malu devojčicu treba da se prikupi velika svota novca kako bi se obezbedilo njeno lečenje i pobeda nad teškom bolešću koja ju je zahvatila. Za tu pobedu je potrebno da se svi potrudimo i da pre svega budemo ljudi”.

Naredno kolo „Cirkuzanti“ putuju u Loznicu gde ih čeka duel protiv tamošnje ekipe koja posmatrajući ovogodišnji budžet spada u jednog od glavnih pretendenata za sam vrh tabele.

Mi ipak verujemo u naše mlade momke i nadamo se da će se prikazati u najboljem mogućem svetlu.

 

GM Press / Ognjen Vranić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *