Smanjena učestalost polazaka sa autobuske stanice

Red vožnje na autobuskoj stanici u Gornjem Milanovcu, koji je bio važeći do puštanja u saobraćaj autoputa „Miloš Veliki“, pretrpeo je određene izmene. Neki prevoznici izostavili su stajalište na milanovačkoj autobuskoj stanici, kako bi saobraćali autoputem, drugi su regulisali cene, ali, prema rečima vlasnika Autoprevoza GM Dragana Topalovića, te izmene posledica su odluka samih prevoznika i nisu drastične.

Dragan Topalović autoprevoz
Dragan Topalović, Foto: GM Press

„Samim dolaskom autoputa redovi vožnje se ne regulišu na lokalnom nivou, već imaju redovni lokalni polasci, a imaju i gradski i prigradski. Ministarstvo saobraćaja odobrava polaske, reguliše satnicu i zaštitna vremena između polazaka. Oni se odobravaju na svakih pet godina, a potpisuju se ugovori sa prevoznicima. Mi smo, kao autobuska stanica Autoprevoz Gornji Milanovac, tu da vršimo usluge prevoznicima i putnicima’’, istakao je Topalović.

Sami prevoznici, gledajući svoju ekonomičnost i rentabilnost u poslovanju, odlučuju o cenama karata. Nijedna linija nije ukinuta, osim odjavljivanja četiri prolaska čačanskog autoprevoza i dva polaska prevoznika „Benko’’.

autoprevoz gornji milanovac
Foto: GM Press

Na autobuskoj stanici u Gornjem Milanovcu svakog dana ukupno se obavi 120 polazaka, prolazaka ili ulazaka. Topalović je naglasio da do sada nije bilo nikakvih problema u vezi pružanja usluge preduzeća ni prema prevoznicima, ni prema putnicima i dodao da je autobuska stanica u korektnom stanju. Kontrolama koje se vrše, od sanitarne inspekcije, preko komunalne i saobraćajne, nije ustanovljen nijedan prekršaj. Svi građani mogu da se informišu o polascima sa stanice pozivom na broj 032/717 715.

Kristina Ponjavić

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *