SREĆNO, PRVACI!

Školska 2019-2020, godina, shodno Pravilniku o kalendaru obrazovno-vaspitnog rada za osnovne i srednje škole, počinje u ponedeljak  2. septembra.

Na teritoriji opštine Gornji Milanovac  od sedam osnovnih škola, dve obavljaju delatnost samo u svom sedištu (OŠ Momčilo Nastasijević i OŠ Sveti Sava), a preostalih pet u matičnim objektima i ukupno 24 izdvojena odeljenja na seoskom području. U milanovačkoj opštini u đačke klupe ove godine sešće  335 prvaka i to:

U OŠ „Kralj Aleksandar I“  upisano je 77 prvaka dok će u OŠ „Momčilo Nastasijević“  krenuti 76. U OŠ „Sveti Sava“ prvi razred upisalo je 67, a u OŠ „Desanka Maksimović„ 61 učenik prvog razreda. U pranjansku osnovnu školu „Ivo Andrić“  u đačke klupe sešće njih 17, u OŠ “Arsenije Loma“ na Rudniku 14, dok će OŠ “Takovski ustanak“ u Takovu primiti  23 đaka prvaka.

Svečani prijem prvaka u OŠ „Kralj Aleksandar I“  biće upriličen u ponedeljak 2. septembra u 8 sati u dvorištu „Brusničke škole“.

Osnovna škola „Sveti Sava“ organizovaće svečanost za svoje najmlađe polaznike 30. avgusta u 17 sati, dok će svoj prvi dan u školi prvaci započeti 2. septembra u 7.30.

U osnovnoj školi „Desanka Maksimovic“ prvo zvono oglasiće se za učenike  I, III, V i VII razred dok će u drugu smenu doći II, IV, VI i VIII razred

Zbog završnih radova na rekonstrukciji škole „Momčilo Nastasijević“, učenici će prvo polugodište započeti u prostorijama koje su ustupile druge gradske škole i Vojska Srbije.

Prvo polugodište počinje prema sledećem rasporedu:

– Prijem prvaka biće organizovan u prostorijama Kasarne „Vojvoda Radomir Putnik“ od 10 sati, ulaz je na kapiji br. 2 (ulaz iz glavne ulice). Nastava za učenike drugog razreda počeće u 7.30 sati, takođe u prostorijama Kasarne „Vojvoda Radomir Putnik“. Za učenike klasičnog odeljenja drugog razreda nastava će početi u 12.00 sati.

-Treći i četvrti razred nastavu će pohađati u prostorijama Ekonomsko-trgovačke škole „Knjaz Miloš“. Nastava će za trećake početi u 7.30 sati a za učenike četvrtog razreda u 13.40.

– Peti, šesti, sedmi i osmi razred ovu školsku godinu započeće u prostorijama OŠ „Sveti Sava“ . Nastava će početi u 12.50 sati.

Iz OŠ „Momčilo Nastasijević“ upućuju apel roditeljima i deci da da prilikom dolaska na časove u prepodnevnoj smeni, u krug kasarne uđu do 7.20 sati, kako ne bi remetili svakodnevne obaveze pripadnika Vojske Srbije.

U školama na seoskom području, prijem prvaka biće organizovan u ponedeljak, 2. septembra u prepodnevnim satima.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *