Studenti FMU sinoć pred milanovačkom publikom

Koncert studenata FMU u Beogradu sa Katedre za duvačke instrumente održan je sinoć u Galeriji Kulturnog centra. Mladi muzičari izveli su pred Milanovčanima raznovrstan muzički program sa delima velikana klasične muzike:Mocarta, Baha,Ponkijelija. Prethodni period studenti su vežbali na individualnoj nastavi, pripremajući se za buduće nastupe i takmičenja, sa nestrpljenjem iščekujući da pokažu svoj talenat i muzičko umeće.

-Ovo su naši jako dobri studenti, došli smo da se predstavimo i napravimo divno veče kod vas u Galeriji. Kako nam je ovo izuzetna prilika da nastupamo, sa zadovoljstvom smo se pripremali vežbali. Program je bogat i šarenolik, samim tim što uključuje različite duvačke instrumente –rekla je Melinta Benčić, umetnički saradnik na FMU.

Foto/ Melinta Benčić, umetnički saradnik na FMU

Studenti su rekli da je dobar osećaj ponovo stati na scenu i svirati pred publikom. Raskošni zvuci duvačkih instrumenata, označili su početak nastupa talentovanih  muzičara.

-Vrlo je uzbudljivo stati na scenu posle godinu dana pauze. Nadam se da su vaši sugrađani uživali u muzičkom programu, kao i da smo večerašnjim koncertom otvorili sezonu novih nastupa i izvođenja pred publikom-rekao je David Surdanović, student FMU.

Foto/David Surdanović, student FMU

Uz klavirsku pratnju Rade Pećanac i Melinte Benčić, koncert je bio pravi muzički ugođaj.

 

GM PRESS/Aleksandra Stevanić

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *