Susret varoških pozorišta – Takovske cveti 2020

Milanovačko pozorište i KC GM organizovali su danas u 12 sati konferenciju za novinare u Bašti Doma kulture povodom manifestacije Susret varoških pozorišta – Takovske cveti 2020.

Ove godine, zbog preventivnih mera usled epidemiološke situacije u našoj zemlji, susret će biti revijalnog karaktera, a na repertoaru će biti odabrane predstave Milanovačkog pozorišta, višestruko nagrađivane na brojnim nacionalnim i međunarodnim susretima: Profesionalac, Mila, Gospođina majka je umrla, Jednočinke, Silvija, Tartif i Gospođe ministarke. Manifestacija „Takovske cveti“ trajaće od 3 – 17. septembra, a milanovačkoj publici biće interesantno da neke od ovih dobro poznatih predstava prvi put  pogleda na velikoj sceni Doma kulture.

Reditelj Branko Knežević rekao je da se od marta meseca razmišljalo o organizaciji, ali da na žalost, zbog epidemiološke situacije nije bilo moguće planirati i zakazati gostovanja drugih pozorišta iz zemlje i inostranstva. Drugi problem sa kojim se organizacija suočila bio je nedostatak finansijskih sredstava, te zbog toga ove godine neće biti gostujućih predstava.  On je na konferenciji objavio i ime dobitnika plakete „Dragoljub Draško Obrenović“, a za ovu godinu to je Vladimir Jovanović, doajen milanovačkog pozorišta.

Branko Knežević, reditelj

Prema merama koje je donela Vlada Republike Srbije, glumci koji igraju na sceni bez maske moraju biti testirani negativno na virus Kovid 19. Za potrebe ove manifestacije Dom zdravlja Gornji Milanovac donirao je testove za milanovačke glumce. Za svaku predstavu u opticaju će biti 100 karata, a posetioci ih mogu kupiti na biletarnici Doma kulture, po ceni od 250 dinara. Tokom realizacije predstava, publika će biti u obavezi da održava fizičku distancu uz obavezno nošenje zaštitne maske.

Inače, Milanovačko pozorište zagreva se predstojeću sezonu koja kreće 1. oktobra, a reditelj Branko Knežević obećao je milanovačkoj publici još 4 nove predstave do marta naredne godine. Do tada, uživajte u izvođenjima u okviru manifestacije „Takovske cveti 2020“ uz prateći program, izložbu kostima „Od ideje do scene“, kostimografa Biljane Knežević, koju je postavila Danica Vučetić.

 

PRIJATELJI SUSRETA:
RP Štamparija, Prizma, Mass DOO, Papirprint, AIR TOURS, Grafoprint

REPERTOAR
Četvrtak, 3. septembar 2020. godine / 20:00 sati / Velika sala KCGM (Dom kulture)
Otvaranje Susreta

PROFESIONALAC
Subota, 5. septembar 2020. godine / 20:00 sati / Velika sala KCGM (Dom kulture)

MILA I GOSPOĐINA MAJKA JE UMRLA

Subota, 12. septembar 2020. godine / 20:00 sati / Velika sala KCGM (Dom kulture)

JEDNOČINKE
Nedelja, 13. septembar 2020. godine / 20:00 sati / Velika sala KCGM (Dom kulture)

SILVIJA
Utorak, 15. septembar 2020. godine / 20:00 sati / Velika sala KCGM (Dom kulture)

TARTIF
Četvrtak, 17. septembar 2020. godine / 20:00 sati / Velika sala KCGM (Dom kulture)

GOSPOĐE MININISTARKE
Zatvaranje Susreta

 

GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *