Sve čačanske škole spremno dočekuju 1. septembar

U sedištu lokalne samouprave danas je održan sastanak gradskog rukovodstva i direktora osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Čačka, objavio je na svom fejsbuk profilu gradonačelnik Milun Todorović.

Milun Todorović

“Sve škole, će spremno dočekati 1. septembar i primeniti sve preporuke i epidemiološke mere, koje treba da se sprovedu, u cilju zaštite naše dece. Sve potrebe po pitanju sredstava koja im eventualno nedostaju, škole će dostaviti u pisanom obliku i biće rešavane prema prioritetima”, naveo je Todorović.

Gradonačelnik objašnjava da će svaka škola primeniti model izvođenja nastave u skladu sa svojim planovima i mogućnostima, u saradnji sa roditeljima i učenicima, kako bi se nastavni proces obavljao nesmetano i pre svega u interesu učenika.

“Lokalna samouprava je, kao i do sada, spremna da svim đacima, roditeljima i zaposlenima u obrazovnom sistemu omogući što bolje uslove rada. Zaključeno je da je neophodno da svako iz svog domena pomogne školarcima da što uspešnije premoste trenutnu situaciju”, saopštio je gradonačelnik Todorović.

Radovi u osnovnim i srednjim školama, koji su u toku, kao i svi planirani projekti će biti realizovani u narednom periodu, uverava prvi čovek grada na Moravi.

GM PRESS / Mirjana Aleksić / Foto: GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *