Sve veće interesovanje za zimske gume

Iz AC „Tehno Car“ i AS „Cobra-RIV“ podsećaju sugrađane da zamenu pneumatika na svojim vozilima obave na vreme. Obim posla se poslednjih dana znatno povećao kada je zamena pneumatika u pitanju, ali i pored gužve, na zamenu guma vozači čekaju najviše sat vremena.

Od 1. novembra, po Zakonu o saobraćaju, obavezna je upotreba zimske auto-opreme. Pravilnik o podeli motornih i priključnih vozila i tehničkim uslovima za vozila u saobraćaju na putevima, podrazumeva da vozila moraju biti opremljena zimskom opremom ako se na kolovozu nalaze sneg, led ili poledica.

U zimsku opremu spadaju četiri zimska pneumatika, odnosno zimske gume kod kojih dubina gazećeg sloja ne sme biti manja od četiri milimetra. Pored zimskih pneumatika vozači su obavezni da u prtljažniku obavezno imaju i odgovarajuće lance za sneg, odnosno druge uređaje za povećanje prianjanja, koje u slučaju potrebe postavljaju na najmanje dva pogonska točka, ukoliko naiđu na deo puta gde je saobraćajnim znakom predviđena obavezna zimska oprema.

Cene novih guma kreću se od 3 – 20 hiljada dinara u zavisnosti od dimenzija i proizvođača.

GM PRESS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *