Svi kapaciteti Eko sela „Momčilo Čeković“ u Koštunićima popunjeni tokom praznika

Na južnoj padini planine Suvobor , koja spada u najlepše krajeve Srbije, smestilo se i prvo Eko selo u Srbiji.  Selo Koštunići već nekoliko godina uvršteno je  u jednu od boljih turističkih destinacija. Pored  farme , domaće hrane , zoo vrta u okviru etno sela je i jezero, koje u letnjoj sezoni poseti I više od 2000 kupača dnevno.  Jezero je nastalo od pregrađene reke Čemernice.  S obzirom da je potražnja za ovakvim tipom odmora uvek aktuelna, pa tako i zimi se traži krevet više ,  etno selo planira da proširi svoje smeštajne kapacitete i uskoro će početi izgradnja hotela, u okviru koga su predviđeni zatvoreni bazen kao  dečija ski staza.

-Ovde posetioci zaista mogu da se opuste, da uživaju u čistom vazduhu, našoj domaćoj hrani. Mogu da posete Ravnu goru, Takovo, ali i da obiđu Ovčarko-kablarsko klisuru. Koštunići su prvo Eko selo u Srbiji a jedino  koje u svom sastavu ima i četiri muzeja. U pitanju je Muzej rakije , Muzej poklona koje sam ja kao osnivač i vlasnik kompleksa dobijao na svojim putovanjima, zatim Muzej Živojina Mišovića kao i Muzej posvećen Suvoborskoj bitci- rekao je za portal  GM PRESS osnivač i vlasnik kompleksa, Jovan Čeković.

FOTO/JOVAN ČEKOVIĆ, OSNIVAČ I VLASNIK EKO SELA

Da se u  turističko rekreativnom centru  „ Momčilo Čeković“ mislilo na goste  i da njihov odmor bude što aktivniji , dokaz  su sportski i teren za decu ,kao i košarkaški, fudbalski  I  teren za odbojku na pesku.

-U okviru etno sela rade dva restorana u kojima se gostima svakodnevno priprema domaća hrana. Što se tiče smeštaja u ponudi su tri vrste: vajati – prizemne kućice koji raspolažu spavaćom sobom sa francuskim ležajem i odvojenim dnevnim boravkom, zatim čardake – kućice na sprat i kace – sobe sa francuskim ležajem.  U našem Kompleksu postoje i dobro obeležene pešačke staze za sve ljubitelje šume i prirode a organizujemo i grupne posete Ravnoj Gori kao i svim okolnim mestima. 

Što se tiče praznika koji su pred nama, kapaciteti su gotovo popunjeni, pandemija je takođe donela dosta posla jer ljudi su želeli da se sklone od gradske vreve i odmore u prirodi- istakla je direktorka kompleksa Marina Mirković.

FOTO/MARINA MIRKOVIĆ, DIREKTORKA KOMPLEKSA

U kompleksu u Koštunićima prepoznatljiv je Moravički stil na četiri vode arhitekte  Bože Petrovića, a sećanje se čuva I na Božu Prodanovića, čuvenog Pranjanca. Prema rečima Jovana Čekovića, vlasnika I osnivača Kompleksa, akcenat je osim ostalog i na zapošljavanju mladih iz ovog dela opštine.

GM PRESS/EMILIJA VUKAŠINOVIĆ

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *