Tehnička škola ,,Jovan Žujović“ i Voćarska zadruga ,,Šilopaj“ sklopile sporazum o saradnji

Nakon današnjeg predavanja direktora Voćarske zadruge ,,Šilopaj“ Branka Miličića, đacima koji su članovi Učeničke zadruge ,,Zvono“ u Tehničkoj školi ,,Jovan Žujović“, potpisan je i sporazum o saradnji između njih.

Prema rečima direktora škole Bojana Veljovića, osnovna ideja je da sa Voćarskom zadrugom ,,Šilopaj“ sarađuju u narednom periodu, kako bi učenici na praktičnom primeru uvideli kako funkcioniše zadruga i zadrugarstvo, pohađali kurseve koji su u vezi sa voćarstvom, ali i zajedno sa svojim nastavnicima formirali zasad na posedu Voćarske zadruge ,,Šilopaj“.

,,Mi u sklopu škole imamo i pčelarsku radionicu, mini pčelinjak i proizvodimo med, a Voćarska zadruga ima alkoholni destilat, tako da ćemo u nekom narednom periodu formirati zajednički proizvod – rakiju medovaču’’, izjavio je Bojan Veljović.

Učenicima je danas kroz predavanje direktora Voćarske zadruge iz Šilopaja, predstavljen i čitav poslovni plan, kao i ono što će biti u mogućnosti zajedno da rade kada budu posećivali ovu zadrugu.

,,Ideja je da ove godine posadimo zasad voća, nadam se da će to biti zanimljivo deci i voleo bih da budu prisutni od početka pripreme samog terena, sađenja sadnica, kasnije zalivanja, i sve ostalo što je potrebno, kao i da prate taj zasad u narednom periodu, dok ne počne da rađa’’, rekao je Branko Miličić.

Pre svega, cilj je da se u nekom narednom periodu na tržištu pojavi rakija od meda koju će upravo proizvesti đaci Tehničke škole ,,Jovan Žujović“ i Voćarska zadruga ,,Šilopaj“.

GM Press

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *