Televizija GM Plus se predstavila na Sajmu medija

Na sajmu medija koji je održan u Beogradu proteklog vikenda, televizija GM Plus učestvovala je na zajedničkom štandu medija Zlatiborskog, Moravičkog Mačvanskog, Raškog I Kolubarskog okruga. Ovaj štand bio je veoma posećen, a izmedju ostalih, posetili su ga Zoran Đorđević, ministar za rad, socijalna i boračka pitanja i Zoran Pašalić, zaštitnik građana.

sajam medija 2
Foto: GM Press

Predstavili smo se sa našim programom, koji je veoma raznovrstan i ustaljen, s obzirom da ga emitujemo tek nepunih mesec dana. U centru pažnje bila nam je informativna emisija DAN, potom emisije Reč po reč, Putem ekonomije, Zov zemlje, ali I mnoge druge. Zapazili su nas mnogi, a naročito ministar za rad, socijalna i boračka pitanja, koji kaže da su mediji u Srbiji slobodni.

“Mislim da i sama poseta, ali i veliki broj prisutnih medija govori da je u Srbiji prisutna sloboda medija, a ne kao što opozicija tvrdi da su mediji zatvoreni. Tvrdim da svi imaju pravo da se nađu u medijima i poruka je sasvim jasna – Srbija je slobodna zemlja”, kaže Zoran Djordjević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. 

sajam medija 1
Foto: GM Press

I zaštitnik gradjana posetio je zajednički štand elektronskih medija, u organizaciji Komneta. On je izjavio da građani još uvek ne znaju u dovoljnoj meri šta znači Zakon o zaštiti građana i koje su njihove mogućnosti. Zato su on i njegov tim krenuli u akciju informisanja građana o tome.

“Prvo smo krenuli u jedan opšti opseg informisanja građana, a to je šta je to što zaštitnik gradjana radi, ali pre svega, koja su prava građana. Lično sam, za dve godine od kada sam na ovoj funkciji, razgovarao sa preko dve hiljade građana, iz više od trinaest gradova, kako bi gradjani i van Beograda imali sve potrebne informacije”, naglasio je Zoran Pašalić, zaštitnik građana.

Inače, Sajam medija održan je u Beogradu, u okviru Sajma knjiga i predstavlja veoma važan događaj, kako bi se mediji, sami među sobom upoznali, ali i sastali sa predstavnicima državnih institucija, a sve u cilju boljeg i bržeg informisanja javnosti.

Nada Dželebdžić

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *