U Čačku potvrđena još dva slučaja infekcije virusom korona

Tokom prethodnog dana od 35 uzoraka koji su poslati na analizu, stigla su dva pozitivna iz Čačka i jedan iz Lučana, tako da je trenutno u Čačku 84 pozitivno na koronavirus, u Gornjem Milanovcu 46, Lučanima pet i Ivanjici dva ukupno na području Moravičkog okruga 137 potvrđenih slučajeva metodom PCR, navedeno je u saopštenju Radnog tima koji prati širenje virusa korona.

“Ovde bih radi preciznosti naglasio da uvidom u Kovid bazu postoje malo drugačije cifre koje su neznatno veće zbog toga što se u tu bazu upusuju i rezultati takozvanih brzih testova koji se uglavnom koriste u smislu brze orjentacije pa njihova potvrda PCR metodom kasni nekoliko dana”, objasnio je šef Radnog tima Dr Mihailo Luković.

U prijemno trijažnoj ambulanti Opšte bolnice bilo je devet pregleda posle čega su usledila tri prijema i to dva bolesnika iz Čačka i jednog iz Ivanjice.

“Pošto su juče sa infektivnog otpuštena tri bolesnika, a jedan upućen za Beograd, sada se na odeljenju nalazi 19 pacijenata. Među tri otpuštena slučaja dva su bila prethodno pozitivna na korona virus, pa su u narednom nalazu postali negativni i upućeni su na kućnu izolaciju, a istovremeno su ušla u bazu izlečenih tako da sad sa teritorije Čačka imamo 12 izlečenih, a iz Gornjeg Milanovca 15”, navedeno je u saopštenju Radnog tima.

Iz Doma zdravlja izvestili su da je tokom jučerašnjeg dana u celom gradu registrovan jedan bolesnik sa povišenom temperaturom.

U privremenoj bolnici „plava hala“ nalazi se 16 osoba pozitivnih na Kovid-19.

Policijska uprava saopštila je da su 84 lica na merama samoizolacije i da su poštovala propisane mere.  Stanje bezbednosti je redovno.

Za GM PRESS iz Čačka, Mirjana Aleksić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *