U Gornjem Milanovcu počela „Dečja nedelja“

Prva nedelja u oktobru mesecu svake godine rezervisana je za obelezavanje Dečje nedelje. Najznačajni međunarodni dokument u oblasti ljudskih prava, kojim se definišu prava deteta, usvojen je pre trideset godina.

decja nedelja gornji milanovac 1
Foto: GM Press

I u Gornjem Milanovcu ova nedelja obeležice se nizom aktivnosti, dok je prvi dan bio rezervisan za mlađe uzraste koji su simbolično defileom do gradskog parka uz parole o svojim pravima, skrenuli paznju na sebe.

,,Imam pravo na simpatiju, na sreću I da se igram’’ – bili su neki od odgovora mališana.

decja nedelja gornji milanovac 4
Foto: GM Press

Uz podršku i pokroviteljstvo Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, u realizaciji Dečje nedelje učestvuju vladine institucije, organizacije, udruženja građana, ali i oni koji su u svakondnevnom kontaktu sa decom.

Tema Dečije nedelje na nivou cele države jeste pravo da svako dete uživa lako. U skladu sa tim, naša ustanova potrudila se da organizuje decu kako bi svako od njih na svom transparentu ispisao po jedno svoje dečije pravo“, istakla  je Dušica Ilić, vaspitač predškolske ustanove ,,Sunce’’.

decja nedelja gornji milanovac 2
Foto: GM Press

U okviru aktivnosti, do kraja nedelje planom je predviđen i dečji maskenbal, poseta kasarni Radomir putnik, takmičarske Igre bez granica kao i upoznavanje sa različitim zanimanjima.

Katarina Bjelić

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *