U Impuls centru održano prvo predavanje o preduzetništvu

Sinoć je u novootvorenom start-ap Impuls Centru održano prvo predavanje o preduzetništvu, u kojem su učestvovale Sonja Dakić, preduzetnica i biznis mentorka, kao i Marina Glišović, Milanovčanka, vlasnica Umetničke radionice DAR. Njihova zajednička poruka posetiocima bila je da su ambicija, želja za daljim razvojem, rizik da se krene napred, a pre svega vera u sebe i svoj biznis ono što treba da nas vodi na putu do uspeha.

foto: GM Press

– Počela sam u svojoj kuhinji, oslikavajući magnete za frižider, svoje prve radove prodavala sam uglavnom ličnim kontaktima, a sada sam na pragu prelaska u svoj lični atelje i otvaranja prodavnice sa svojim proizvodima –  rekla je Marina Glišović.

Skup „Pričajmo o preduzetništvu“ još jedan je u nizu događaja organizovanih u Impuls Centru, a Sonja je iskoristila priliku da najavi i projekat o ženskom preduzetništvu koji će se tokom jeseni realizovati u ovom prostoru i podrazumevaće intenzivan dvomesečni kurs za žene preduzetnice koje imaju ideju za svoj preduzetnički poduhvat ili su u ranim fazama razvoja svoje preduzetničke ideje.

foto: GM Press

Paralelno sa pričom o preduzetništvu održana je i radionica programskog jezika Skreč, na kojoj su deca imala priliku da naprave svoju prvu igricu. Radionicu je vodio Todor Cvetanović. Ovaj projekat organizovalo je Udruženje BEUM iz Beograda u sastavu ,,Impuls’’ centra kroz projekat Digitalni zamak, a finansiran je od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *