U junu svečano otvaranje nemačke kompanije Forverk u Čačku

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović danas nije mogao da potvrdi tačan datum svečanog otvaranja nemačke kompanije Forverk.

U načelu je to 12. jun. Zavisi pre svega od obaveza predsednika Republike ali i od nemačkih vlasnika i direktora. U načelu je dogovoren 12. jun ali definitivno u narednih desetak dana taj datum bi trebalo da bude određen , naveo je Todorović.

Otvaranje pogona Forverka uz prisustvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića ranije je bilo planirano za 25. mart ali je odloženo zbog pandemije virusa korona.

U ovoj kompaniji proizvode se delovi za automobilsku industriju i u Čačku bi trebalo tokom nekoliko godina da se zaposli više od 1.000 radnika.

U fabrici u Čačku trenutno je nagažovano oko 150 radnika.

Grad Čačak je u izgradnju infrastrukture za potrebe ovog preduzeća uložio preko million evra i smatra se da je ovo najveća investicija, vredna oko 70 miliona evra, u poslednje tri decenije u gradu na Moravi.

Gradnja fabrike je počela spuštanjem vremenske kapsule, u industrijskoj zoni u Preljini 25. jula 2018. godine, a  taj simboličan čin su tada obavili izvršni direktor Forverka, Jirgen Miler i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Za GM Press iz Čačka, Mirjana Aleksić 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *