U Opštoj bolnici 60 pacijenata, kapaciteti popunjeni

Prema izveštaju dr Predraga Šutića, direktora Opšte bolnice Gornji Milanovac, trenutno je hospitalizovano 60 pacijenata. Od tog broja 42 pacijenta su potvrđeno pozitivna na virus Kovid 19, 6 pacijenata je negativno, dok se za dvanaestoro njih očekuju rezultati. Na grudnom odeljenju smešteno je 18 pacijenata, na neurologiji 16 i na Internom odeljenju 26.

U poslednja 24 sata u Opštu bolnicu primljeno je 9 pacijenata, a 5 je otpušteno  na kućno lečenje. Jedan pacijent je nažalost preminuo.

Prema Šutićevim rečima oko 25 medicinskih radnika Opšte bolnice je zaraženo, i taj broj iz dana u dan raste. Tri odeljenja predviđena za smeštaj pacijenata koji su pozitivni ili čija klinička slika ukazuje da su oboleli od Kovida 19, u potpunosti su popunjena. Stoga, dr Šutić, skreće pažnju građanima da se pridržavaju svih propisanih mera, kako bi se smanjio broj slučajeva koji zahtevaju hospitalizaciju i kako bi se sistem rasteretio, jer jedino tako će svi moći da dobiju odgovarajuću medicinsku pomoć koja im je potrebna.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *