U susret Dečjoj nedelji

Pod sloganom „Podeljena sreća, dva puta je veća“, sledeće sedmice, tačnije, 5. oktobra počinje “Dečja nedelja“. Nizom aktivnosti, izložbama, radionicama i konkursima, u školama i vrtićima, najmlađi sugrađani obeležiće svoju manifestaciju, tokom koje će „podeliti svoju sreću“ sa drugarima, vaspitačima, nastavnicima i roditeljima.

Deca su ukras sveta i imaju pravo na srećno odrastanje, roditelje, školovanje i druženje. U dečjoj mašti žive čitavi svetovi i gradovi do koje odrasli pokušavaju da stignu. Sreća je lepša kad se deli, kao ljubav, kao čokolada, onda ih je više. Kada je u pitanju „Muzej rudničko-takovskog kraja“, koji ima tradiciju i u pedagoškom radu, ove godine je svojim najmlađim posetiocima spremio šarenolik program tokom Dečje nedelje.

Irena Đorđević, autor radne sveske „Draga deco, dobro došli u Legat porodice Nastasijević“, viši kustos pedagog Muzeja rudničko-takovskog kraja

-U skladu sa ovogodišnjim sloganom Dečje nedelje, „Podeljena sreća dva puta je veća“, sva deca koja dođu u muzej od 5. do 11. oktobra, dobiće radnu svesku o Nastasijevićima – rekla je Irena Đorđević, kustos (pedagog) Muzeja rudničko-takovskog kraja, dodajući, muzej tokom ove dečje manifestacije sprema još puno događaja, radionice o avionima, likovni nagradni konkurs „Pruži mi ruku i dozvoli da te upoznam“ nacionalna manjina Česi,tako da pozivamo sve male drugare da dođu sa roditeljima, školom,vaspitačima, bakama i dedama, da se družimo – rekla je Irena Đorđević, kustos (pedagog) Muzeja rudničko-takovskog kraja.

Radno vreme Muzeja rudničko-takovskog kraja je od 7:30 do 19 sati.

 

GM Press / Aleksandra Stevanić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *