Učesnici 27. Likovne kolonije „Mina Vukomanović- Karadžić“ uživaju u „Tri hrasta“ u Klatičevu

U prijatnom ambijentu domaćinsta „Tri hrasta“, u Klatičevu, okruženi zelenilom, iako u smanjenom broju, učesnici 27 „Likovne kolonije Mina Vukomanović –Karadžic“ nastavljaju tradiciju druženja i slikanja inspirisani lepotom Šumadije, akvarelom reke Dičine i crkvom Svetog Save na Savincu.

Opuštena atmosfera i mirna seoska idila garantuju dobru energiju za rad i slikanje na platnu. Od ove godine počasni član Likovne Kolonije je naš sugrađanin Ilija Drašović, priznati akademski slikar. Učesnici iz Novog Sada, Čačka, kažu da se osećaju kao kod kuće i da je ovo lep, skriveni kutak za rad.

foto: GM Press
foto: GM Press
foto: GM Press

Na Likovnoj koloniji „Mina Vukomanović-Karadžić“, po prvi put je i naša sugrađanka, Jovana Janković, koju je čitava koncepcija i ideja manifestacije, kao i okruženje u kome radi  inspirisalo da počne portret čuvene slikarke Mine.

Likovni Atelje na otvorenom u „Tri hrasta“ u Klatičevu radi do nedelje, a učesnici su u obavezi da urade po tri rada u toku narednih šest meseci, tehnikom ulja na platnu, akrila na platnu, akvarela ili po izboru. U nedelju, u 13 sati u Domu kulture biće otvorena izložba prošlogodišnjeg saziva „Likovne kolonije Mina Vukomanović Karadžić“, uz poštovanje epidemioloških preporuka i mera.

GM Press / Aleksandra Stevanić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *